Társoldalunk:

Nem garantál helyet Häkkinennek a McLaren

Ron Dennis csapatfőnök kijelentette: nincs garancia arra, hogy a kétszeres világbajnok Mika Häkkinen jövőre a McLaren-Mercedesnél visszatér a Forma-1 világába. A wokingi istállónál hajnalig ünnepelték David Coulthard monacói győzelmét.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
DC útban a győzelem felé
"Nem lépünk automatikusan. Ha Mika újra versenyezni akar, akkor a csapatérdekeket vesszük figyelembe a döntésnél. Az istállót a vezetők irányítják, s nem a pilóták. Mikának, Coulthardnak vagy Kimi Räikkönennek is meg kell értenie, hogy fontosak számunkra, de egyikük sem élvez elsőbbséget - mondta a világbajnokság egyik legjelentősebb csapatvezetője.

A Forma-1 1998-as és 1999-es bajnoka idén pihen, helyette a szintén finn Räikkönen kapott lehetőséget. Az elmúlt hetekben különböző hírek jelentek meg Häkkinen jövőjével kapcsolatban, de még maga a sztár sem tudja, hogy mit tegyen. A vasárnapi Monacói Nagydíj előtt az is felvetődött, hogy korábbi csapattársa, David Coulthard helyén kerül vissza a wokingi istállóhoz. A skót Monte-Carló-i futamgyőzelme viszont azt bizonyította, hogy jelenleg még jobb Räikkönennél.

DC mellesleg nem fogta vissza magát vasárnap este, skótszoknyába öltözött, s hajnalig ünnepelte győzelmét. A brit sofőr mindezek ellenére óvatosan értékeli a sikert: "Természetesen nagyon örülök, hogy nyertem, de nem lesz egyszerű dolgom, ha még idén meg akarom ismételni ezt a diadalt. A szezon elején úgy tűnt, hogy egy versenyt sem nyerünk, ezért nagyon sokat jelent a számunkra, hogy Monte-Carlóban mégis az élen végeztünk."

Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója kijelentette: a balszerencse-sorozat és a technikai problémák okozta gyenge szereplés után jó érzés volt végre saját pilótájukat a dobogó legfelső fokán látni. "Bevallom: váratlanul ért a siker, de mindig is tudtam, hogy David kitűnő versenyző" - mondta. "Nem szabad azonban elbíznunk magunkat, továbbra is úgy gondolom, hogy rengeteget kell javítanunk az autón."

Ajánlat:

A világbajnokság állása

Korábban:

Fórum:

Häkkinen Fun Club