Társoldalunk:

Schumi megtörné az átkot

A Forma-1 világbajnoki címvédője, Michael Schumacher növelné előnyét a bajnokságban, ám ehhez nyernie kellene az egyetlen olyan pályán, ahol még sosem volt képes erre.

Bár a ferraris német érte el eddig a legtöbb győzelmet az F1-ben, meglepő módon Ausztiában még soha nem hajtott át elsőként a célvonalon. Ennek ellenére Schumacher magabiztos és folytatná az F2002-es emlékezetes sorozatát, megszerezve negyedik győzelmét zsinórban.

"Sokszor megkérdeztem magamtól, miért nem ment nekem soha az A1-Ringen. Minden, amit mondhatok, hogy nem figyelek a statisztikára, ezért alig várom, hogy bebizonyítsam: tévednek. Remélem sikeres hétvégénk lesz. Egyértelműen magabiztosan mehetünk Ausztriába, készek vagyunk harcolni a győzelemért" - mesélte a vb-címvédő.

"Nem látom semmi okát, hogy megszakadjon a nyerőszériánk. Az F2002-es fantasztikus autó, amivel Zeltwegben is csúcsformában kell lennünk. Ez nem jelenti azt, hogy könnyedén vesszük a feladatunkat ezen a hétvégén. Másrészt a Ferrari jobban tisztában van vele, mint a mezőny java, hogy a vb még nem ért véget, még nehéz idők várnak ránk. Minden versenyre maximálisan fogunk koncentrálni" - fejtegette Schumi.

Utoljára 1999-ben győzött Zeltwegben a Ferrari, akkor Eddie Irvine-t ünnepelhették, míg Schumacher kihagyta a futamot, miután néhány héttel korábban Silverstone-ban a lábát törte.

Ujlaky István

Ajánlat:

Stewart figyelmeztette Schuamchert

Korábban:

Fórum:

Schumacher Fan Club