Társoldalunk:

Schumacher a Ferrarit méltatja

Szerdán Fioranóban Luca Badoer folytatta a Ferrari felkészítését a következő, San Marinó-i Nagydíjra, Michael Schumacher pedig visszatért a Brazil Nagydíjra, méltatva csapatát és sajnálva társát, Rubens Barrichellót.

Badoer gumitesztet végzett az F2002-essel, összesen 108 kört autózott (ebből huszat a rövid pályán), legjobb ideje 58.998 másodperc lett. Az olasz sofőr a körülményekre nem panaszkodhatott, napos idő volt, s 31 fokos meleg. Csütörtökön Michael Schumacher veszi át a volánt Fioranóban, míg Rubens Barrichello Mugellóban tréningezik majd.

A Brazíliában váratlan győzelmet arató Schumacher együttérzését fejezte ki a versenyt műszaki hiba miatt feladó csapattársával: "Igazán sajnálom Rubenst. Az ilyen helyzetekben nem lehet mit mondani. Másodszor vezetett úgy kitűnően, hogy semmi eredménye nem lett. Úgy fest, hazai versenyén nem fogadja kegyeibe fortuna. Ám Rubens idén nagyon jó, most már az új kocsit is megkapja, tehát mindketten jók lehetünk idén."

Schumacher az interlagosi győzelmét külön megköszönte a csapatnak: "Ezt a versenyt a csapat nyerte meg, amely tökéletes munkát végzett. Mindannyian tudjuk, hogy Maranellóban első rangú szakemberek dolgoznak, és én büszke vagyok, hogy velük vagyok."

A német pilóta azt sem hagyta figyelmen kívül, hogy a ferrarisoknak kétfelé kellett figyelnük a hétvégén, miután ő az új fejlesztésű F2002-est, Barrichello viszont a tavalyi F2001-est vezette. "Nehéz volt két különböző autóval Brazíliában, kivételesen jól oldották meg a helyzetet. Mindössze annyi dolgom maradt, hogy megemeljem a kalapom az egész csapat előtt. Nagyon boldog voltam verseny után" - fejtegette a négyszeres világbajnok.

"Figyelembe véve a verseny alakulását, a szabadedzések után nem igazán tudtuk, hol tartunk. Be kell vallanom, a pénteki és a szombati tréningek után inkább pesszimisták voltunk. A Williams erős ellenfélnek tűnt, de az a dolgunk, hogy változtassunk ezen. Reménykedtünk a győzelemben, de nem vártuk. Az új autó és az új gumi kombinációja döntőnek bizonyult" - tette hozzá Schumacher.

Ujlaky István

Ajánlat:

Emberrablástól tart Barrichello

Korábban:

Fórum:

Ferrari