Társoldalunk:

Még lehet tucatnyi csapat a Forma-1-ben

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke nem zárja ki, hogy valaki felvásárolja a csődbe jutott Prost-istálló indulási jogát.

Tavaly tizenegy csapat huszonkét pilótája állt rendszeresen rajthoz a Forma-1-es világbajnokság futamain. Idén kibővült a mezőny a Toyotával, így a közönség örülhetett, hogy már huszonnégy versenyző közül választhatja ki kedvencét. Ám a Prost-istálló csődje ismét leapasztotta az indulók számát. Most mégis minden figyelem a néhai Prost GP-re szegeződik, ugyanis annak indulási jogát még megvásárolhatják.

Állítólag Flavio Briatore, a Renault-istálló főnöke kivásárolná az elhalt csapatot. Max Mosley szerint lehetőség van arra, hogy valaki felvásárolja a Prost maradványait, "ha nem is Biatore", aki a Renault sportigazgatója.

"Amennyiben valaki kivásárolná a Prost GP versenyzési jogát, ezt az ausztrál futamig meg kell tennie" - nyilatkozta Max Mosley. Ha létrejön a tranzakció, igencsak sietnie kell az új tulajdonosnak, ugyanis a 2002-es vb-sorozat 28 nap múlva indul.

Korábban:

Kovács Iván