Társoldalunk:

A tavalyi McLaren gyorsabb

David Coulthard elégedetten szólt a barcelonai tesztek második napján új McLarenjéről, noha Alex Wurz tesztpilóta jobb időket futott egy tavalyi modellel. A Jaguar elhalasztotta a hétre tervezett edzését.

Coulthard 63 kört tett meg és ezredre pontosan egy másodperccel maradt el Wurztól. A skót délig nem is ment ki a pályára, mivel a szerelők változtattak a kocsin.

"Pontosan ezt vártuk" - kezdte Coulthard. "Több hosszú távot tettem meg és elégedett vagyok azzal, amit tapasztaltam. Holnap (szerdán) újra a régi kocsit vezetem."

Wurz jónéhányszor körbe ment a Circuit de Catalunyán, egy kis kényszerpihenője viszont neki is akadt: új Mercedes V10-est tettek autójába, miután az eredeti látványosan felrobbant.

Nick Heidfeld folytatta a Sauber próbáját és alig-alig maradt el Coulthard idejétől. "Hosszú ideje nem volt technikai problémánk, ami nagy öröm. Hangoltunk valamennyit a kocsin, ami kiválóan működött" - értékelt Heidfeld.

A Jaguar elhalasztotta a Barcelonára tervezett tesztjét, mert az új R3-as első szárnyával gondjaik akadtak. A csapat úgy döntött, aerodinamikai munkát végez a franciaországi Lurcy Levis-ben.

Barcelona, második nap:
1. Alexander Wurz, McLaren-Mercedes (Michelin), 1:18.194 perc, 98 kör
2. David Coulthard, McLaren-Mercedes (M), 1:19.194, 63
3. Nick Heidfeld, Sauber-Petronas (Bridgestone), 1:19.290, 54

Korábban:

[stefano.nuovolacchi]