Társoldalunk:

Wurz már 2003-ra gondol

Ausztriai sajtóértesülések szerint a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő McLaren-Mercedes harmadik számú pilótája, Alexander Wurz komolyabb lehetőséghez szeretne jutni, ezért már most keresi, melyik csapat szerződtetné őt 2003-ban. Többek között a Jaguar és BAR merült fel, mint Wurz következő kenyéradója.

Wurz 2002-t is beleértve három egymást követő esztendőben már a tesztpilóta szerepére van kárhoztatva, ám az osztrák pilóta úgy véli, többre hivatott ennél. Wurz a Salzburger Nachrichtennek nyilatkozva elmondta, Häkkinen búcsúja után azt remélte, övé lesz az egyik McLaren-autó, ám Kimi Raikkönen szerződtetésére nem számított.

"Biztos vagyok abban, hogy lesz számomra autó valahol" - mondta Wurz. "Akár a Jaguarnál, akár a BAR csapatnál szívesen látnának, de az biztos, idén még több csapattal fogok tárgyalni."

Osztrák hír az is, hogy állítólag a sok új versenypálya miatt a spielbergi A1-Ring csupán kétévente rendezhet majd futamot. Mint ismeretes, hamarosan Kína, Oroszország, Dél-Afrika és egy közel-keleti ország is csatlakozik a száguldó cirkuszhoz, és akkor Ausztria komoly vetélytársakra talál.

Pincési László

Korábban: