Társoldalunk:

Rosberg Vettelt és a Red Bullt is veszélyesnek érzi

2015.10.31. 22:39

Szerinte nem csak csapattársával kell majd megküzdenie a győzelemért Mexikóban. Toto Wolff azt mondta, méregből vezetett az időmérőn, de ő tagadja, hogy ilyen volt a hozzáállása.

Zsinórban negyedszer szerezte meg a pole pozíciót Nico Rosberg, aki az előző három alkalommal nem tudta győzelemre váltani a legjobb rajthelyet. Mexikóban újra megpróbálhatja, de úgy érzi, nem csak a másik Mercedest vezető Lewis Hamilton akadályozhatja meg.

"Szoros csatára számítok, nem csak Lewisszal, hanem Vettel Ferrarijával, és esetleg a Red Bullokkal is" - jelentette ki. Úgy véli, ráérzett a ritmusra. "Egész hétvégén jónak éreztem az autót, az időmérőn remek volt a balansz."

Balról jobbra: Sebastian Vettel, Nico Rosberg és Lewis HamiltonForrás: AFP/Clive Mason

Csapatfőnöke, Toto Wolff a Sky Sportsnak azt nyilatkozta, hogy szerinte Rosberg eddig azért szerepel ilyen jól a mexikói pályán, mert "mérges" – az elvesztett vb-címre és a Hamiltonnal való súrlódásokra utalt ezzel –, de az érintett tagadta ezt. "Nem, egyáltalán nem" - mondta. "Ugyanúgy támadtam, mint máskor. Nem vagyok mérges. Csupán leszegett fejjel mentem előre."

Ami megtörtént, megtörtént. Előre kell tekinteni."

Hamilton: Jobban kell vezetnem

A már világbajnok Hamilton 188 ezreddel kapott ki Rosbergtől, és látszólag nem volt teljesen elégedett az autóval. "Jobban kell vezetnem, és a beállításokon is javíthatunk. Ugyanakkor ezen a hétvégén különleges beállításokat használunk (a nagy tengerszint feletti magasságból adódó ritkább levegő miatt), és lehet, hogy az általam választott irány nem illett tökéletesen az időmérőhöz, viszont jó lesz a futamra."

"Nyugodt vagyok, egy ideje jól sikerülnek a versenyeim" - tette hozzá a televíziótársaságoknak nyilatkozva. "Úgy álltam hozzá, hogy támadok az 1. helyért, de ha csak a 2. jön össze, az sem vészes."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK