Társoldalunk:

Összevesztek a tulajjal, távoznak a Manor megmentői

2015.10.30. 19:00

John Booth csapatfőnök és Graeme Lowdon sportigazgató a 2010-es debütálás óta szolgálja a csapatot, de több forrás is úgy értesült, hogy nem értenek egyet az új tulajdonos elképzeléseivel, ezért távoznak a fedélzetről.

A Mexikói Nagydíj hétvégéjén több forrás is arról számolt be, hogy az idény végén távozik a Manortól John Booth csapatfőnök és Graeme Lowdon sportigazgató. Mindketten a csapatnál dolgoznak 2010, vagyis az – eleinte Virginnek, majd Marussiának nevezett – istálló F1-es debütálása óta.

Távozási szándékukat állítólag már benyújtották, és ennek oka az lehet, hogy nem értenek egyet az új tulajdonos, Stephen Fitzpatrick jövőbeli terveivel. Az Autosport úgy tudja, a csapat más tagjai is hasonló lépésre készülhetnek.

A Manort a megszűnés fenyegette 2014 végénForrás: AFP/Clive Mason

Booth és Lowdon heroikus küzdelemben tartotta életben a Manort azután, hogy 2014 végén csődeljárást indítottak ellene. A csapatot végül az Ovo Energy alapítója, Fitzpatrick mentette meg az év elején, de a Motorsport.com szakírója, Adam Cooper szerint nem sokat invesztált, és ez vezethet a két, több befektetést váró szakember távozásához.

A Manor számára jó hír, hogy a következő szezonban már az etalonnak tartott Mercedes-erőforrásokat használhatják. Cooper úgy tudja, Fitzpatricknek, illetve tulajdonostársának, Abdulla Boulsiennek az a célja, hogy a vonzó párosításra alapozva haszonnal adják el az istállót.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK