Lekésték az utolsó buszt Nógrádban, aztán megláttak egy autót és támadt egy elvetemült ötletük

Vágólapra másolva!
Egy pár lekéste az utolsó buszt Salgótarjánban, nem lett jó vége annak, amit hirtelen kitaláltak.
Vágólapra másolva!

Egy 32 éves bátonyterenyei férfi és 31 éves élettársa április 27-én Salgótarjánban töltötte az estét baráti látogatáson. Éjfél közeledett, amikor hazaindultak, de a buszmegállóba érve tudatosult bennük, hogy lekésték az utolsó buszt. Ezen összevitatkozva indultak vissza ismerőseik lakásához, de közben észrevették, hogy az egyik üzlet parkolójában leállított kombi jobb első ajtajában a tulajdonos benne felejtette az indítókulcsot. A pár kihasználta a lehetőséget, és az autóba ülve hazaindultak.

Útközben folytatódott a vita, mert a férfi másnap indult volna külföldre dolgozni, de nem volt pénzük az útiköltségre. Ekkor támadt az ötletük, hogy a csomagtérben talált szerszámokat, műszereket, akkumulátorokat, akkumulátortöltőt, mélynyomó hangszórót, elektromos hosszabbítót és egy pár Nike cipőt elvigyék és pénzzé tegyék.

Fotó: Police.hu

Mindezeket a férfi egy zsákba pakolta, miután a kocsit leállították Bátonyterenye egyik mellékutcájában. Kora reggel a férfi egyik ismerősével indult eladni a tárgyakat, amelyektől jócskán a valós értékük alatt, 20 ezer forintért szabadult meg. Már éppen ment volna haza, amikor telefonon értesült arról, hogy lebuktak, és az élettársa már a salgótarjáni rendőrségen van, ezért a férfi is feladta magát.

A pár a lopással 500 ezer forintnyi kárt okozott az autó tulajdonosának, amely a megtalált autóval és a lefoglalt értékekkel együtt megtérült.