Alesi harmadik lett első DTM-futamán

Vágólapra másolva!
A Forma-1-től nemrég visszavonult francia Jean Alesi parádésan mutatkozott be a Német Túraautó-bajnokságban (DTM): legjobb mercedesesként harmadik lett.
Vágólapra másolva!

Fotó: DPPI
Alesi utoljára az F1-ben állt dobogón
DTM

Az első sorból induló Aiello remekül kapta el a rajtot, a pole pozícióból rajtoló Martin Tomczyk 12.-nek esett vissza az első körben. Akárcsak a kvalifikációs versenyen, Alesi most is kitűnően startolt, az első kanyarban negyedik volt Aiello, Mattias Ekström és Christian Abt mögött. Abt később megcsúszott, Alesinek ajándékozva a dobogó alját.

Abt nem nyugodott bele a helyzetbe, visszavette Alesitől a harmadik helyet, megtolva autóját az Opel Kanyarban, olyannyira, hogy Abt mellett Marcel Fassler is megelőzte az ex-F1-est.

Fassler a kilencedik körben megpördült, Alesi újra negyedik lett, elől pedig Abt a bokszkiállásnál megelőzte Ekströmöt. A verseny második felében Abt stop ang go büntetést kapott, mert sárga zászlónál előzött, így Ekström lehetett második, Alesi pedig harmadik.

A címvédő Bernd Schneider csak a negyedik pozícióban végzett, a legjobb opeles, Timo Scheider és a korábbi F1-pilóta, Karl Wendlinger előtt.

Hockenheim, végeredmény:
1. Laurent Aiello (francia, Abt-Audi TT-R), 39 kör
2. Mattias Ekström (svéd, Abt-Audi TT-R), + 2.7 mp
3. Jean Alesi (francia, AMG Mercedes-Benz CLK), + 10.0
4. Bernd Schneider (német, AMG Mercedes-Benz CLK), + 15.4
5. Timo Scheider (német, Holzer Opel Astra V8 Coupé), + 17.6
6. Karl Wendlinger (osztrák, Abt-Audi TT-R), + 20.1

Ujlaky István

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Prost / Alesi Fan Club