A Toyota csak a Ferrarival nem bírt pénteken

Vágólapra másolva!
A Brit Nagydíj pénteki napjának meglepetéscsapata a Toyota volt, hiszen a japán gárda pilótái a második szabadedzésen az élmezőnyben végeztek. A gyenge teljesítménye miatt az utóbbi időben sokat kritizált Ralf Schumacher például mindkét McLarent maga mögé utasította.
Vágólapra másolva!

A német nemcsak az ezüstnyilakat verte meg, de csapattársánál, Jarno Trullinál is gyorsabb volt mindkét szabadedzésen, ez pedig nem mindennapi dolog. A toyotások az első nap után bizakodva várják a folytatást. Ralf Schumacher (9. és 3. hely):
"Jól alakult a napunk. Egyik edzésen sem volt műszaki problémánk, szóval elégedettek lehetünk az eddigiekkel. A szél megnehezítette a dolgunkat, így nem könnyű összehasonlítható adatokat produkálni. Délután valóban nagyon gyorsak voltunk, de várjuk meg a szombatot. Talán szerencsénk lesz az időjárással, mert esőben bármi megtörténhet."

Jarno Trulli (11. és 5. hely):
"Igaz, az eső nem esett, de az erős szél miatt a beállításokat nehéz volt megtalálni. Ezért leginkább a gumikra fókuszáltunk. Biztató köridőket futottunk, úgy tűnik, hogy az ilyen típusú pályákon jók vagyunk, hiszen itt már két héttel ezelőtt a teszten is gyorsak voltunk. Jó előjelekkel várjuk a holnapot, és a versenyen is szeretnénk maradandót alkotni."