Montoya: A McLaren Hamiltont favorizálja

Vágólapra másolva!
A Forma-1-es pályafutását tavaly viharos hirtelenséggel befejező Juan-Pablo Montoya annak ellenére figyelemmel kíséri a Forma-1 történéseit is, hogy már a NASCAR-ban versenyez. A kolumbiai ezúttal egykori csapatáról, a McLaren-Mercedesről fogalmazta meg véleményét.
Vágólapra másolva!

Montoya 27 futamon állt rajthoz a McLaren színeiben, így igazán tisztában lehet vele, hogy mi a dörgés Ron Dennis istállójában.

A véleményét általában nem leplező dél-amerikai pilóta most a McLaren vezetőségének azon állítását cáfolta, miszerint nincs sorrend a pilótáik között. Montoya úgy véli, az ezüstnyilaknál mindig is volt elsőszámú versenyző, és az idén ez egyértelműen Lewis Hamilton.

"Úgy gondolom, hogy a srác remek munkát végez"- kezdte Montoya. "Az autója roppant gyors, és kétségtelen, hogy ő a csapat elsőszámú pilótája. De a McLarennél mind is egyértelmű volt, hogy van egy megkülönböztetett sofőr. Ezt maga Fernando Alonso is elmondta, vagy nem?"

"Ron Dennis elég régóta ismeri Lewist, végig ő finanszírozta a karrierjét, ezért van most a Forma-1-ben. Természetesen a srác is nagyon tehetséges, de sokat köszönhet Ronnak."

"A McLarennél mindig azt mondják, hogy egyenlők a feltételek, de ennek ellenére mindig van egy pilóta, akit favorizálnak. Ez most hosszú évekig Lewis Hamilton lesz a csapatnál"- vélekedett Montoya.

A kolumbiai elismeri a fiatal brit képességeit, de szerinte az újonc nagyon sokat köszönhet a versenygépének is: "Az autó nagyon jó, ha Hamiltonnak nem megy annyira, akkor is célba ér a második vagy a harmadik helyen. Kanadában mindenki elszúrt mindent, amit csak lehetet, kivéve őt, és megnyerte a versenyt. És egyre gyorsabb lesz. Így nem csoda, ha Alonso nem érzi magát túl jól"- zárta mondandóját Montoya.