Ralf Schumacher biztos 2008-as helyében

Vágólapra másolva!
Idei teljesítménye alapján már sokan leírták Ralf Schumachert, tegyük hozzá, nem alaptalanul. A német pilótának a szezon végén lejár a szerződése, és a legtöbben biztosra veszik, hogy a Toyota vezetősége nem újítja meg az ifjabbik Schumacher kontraktusát. Maga az érintett viszont továbbra is biztosra veszi a hosszabbítást.
Vágólapra másolva!

Ralfhoz hasonlóan a Toyota is vergődik idén, de a kritikusok mégis elsősorban a németet nézték ki maguknak, hiszen a másik autóban Jarno Trulli azért megvillan olykor-olykor.

Az utóbbi napokban szinte már minden hadra fogható pilótát szóba hoztak a Toyotával, a legutóbb éppen a gárda tesztpilótáját, Franck Montagny-t javasolták a Schumacher-helyettesi pozíció betöltésére. A francia pilótát ráadásul már az amerikai versenyek után autóba ültetnék a "szakértők".

"Ez badarság"- reagált a felvetésekre Ralf Schumacher. "Korábban már a Toyota elnöke, John Howett nyilvánosan is tisztába tette a dolgokat"- folytatta a német, aki arra utalt, hogy az elnök is elismerte, nem(csak) a pilótával van a probléma, az autón is változtatniuk kell.

"Sajnos pillanatnyilag nem téma számunkra a világbajnoki cím. Most azt kell elérnünk, hogy ismét harcolni tudjunk a pontokért. Csak ezután gondolhatunk a futamgyőzelmekre, és így tovább. De az utóbbi időben megváltoztattunk egy-két dolgot, és remélhetőleg javultunk is ezáltal. A múlt héten a kölni gyárban is voltam, és a mérnökökkel mindent alaposan átbeszéltünk."

A jövője miatt a pilóta nem aggódik, és a Toyota csapata is mindent elkövet azért, hogy a TF107-es modellt Schumacher számára jobban vezethetővé tegye, és azzal a szezon második felében Ralf bizonyítani tudjon.

"Már egy ideje tárgyalunk a Toyotával, a csapatnak kétéves opciós joga van rám. Természetesen a megbeszélések előbb-utóbb befejeződnek majd, de nem tűztünk ki magunknak határidőt, és egyelőre semmi adattal nem szolgálhatok. De abban egészen biztos vagyok, hogy még jövőre is a Forma-1-ben fogok versenyezni"- fejezte be mérhetetlen optimizmussal Ralf Schumacher.