Honfitársa szerint Alonso fenomenális

Vágólapra másolva!
Pedro de la Rosa legnagyobb bánatára nem állhat rajthoz hazai közönsége előtt a hétvégi Spanyol Nagydíjon, hiszen a McLaren-Mercedesnél idén csak tesztpilótaként szerepel. A spanyol sofőr ennek ellenére biztos benne, hogy csapata nyerhet Barcelonában.
Vágólapra másolva!

A rutinos de la Rosa 2008-tól akár már maga is versenyezhet a Spanyol Nagydíjon, hiszen könnyen elképzelhető, hogy a Forma-1-be jövőre beszálló Prodrive leszerződteti. Idén viszont csak annyit tehet, hogy szorít honfitársa, Fernando Alonso sikeréért.

A mezőny múlt héten Barcelonában, a hétvégi verseny helyszínén tesztelt, és bár a McLaren nem produkált kimagasló eredményeket, a spanyol biztos benne, hogy csapata megszerezheti a győzelmet a katalán ringen.

"A McLaren mindig a győzelemre tör, Barcelonában is erre fogunk törekedni"- kezdte az esélylatolgatást a spanyol. "Alonso az idei három verseny közül egyet megnyert, miért ne sikerülne ez neki Spanyolországban is."

A tesztpilóta azért azzal is tisztában van, hogy egy győzelmet nem lehet előre betervezni: "Soha nem lehet pontosan tudni, hogy mi fog történni vasárnap. De az tény, hogy a tesztek jól sikerültek, az autónak különösen a hosszabb etapokon nyújtott teljesítményét sikerült fejleszteni. Persze az is biztos, hogy a Ferrari is nagyon keményen dolgozott."

De la Rosa szerint honfitársa lehet a siker kovácsa: "Fernando egy fenomén. A Renault-nál egy olasz csapattárs és egy olasz csapatfőnök mellett biztosan nem volt könnyű dolga, de ő mégis érvényesítette az akaratát. Ezt fogja tenni a McLarennél is."

"Alonso kétszer nem esik ugyanabba a hibába. Bahreinben egyszerűen nem jött ki neki a lépés"- folytatta de la Rosa a címvédő legutóbbi futamon elért gyengécske ötödik helyére utalva. "Ő a listavezető, ráadásul új csapatával már a második versenyét meg tudta nyerni. Tudom, és minden nap látom is, hogy Fernando egy rendkívüli versenyző."

"Fernando legnagyobb ellenfele Kimi Raikkönen lesz. A finn a Ferrari gyorsabb pilótája, és a szezon hátralévő részében egészen biztosan nagyon kemény ellenállást fog kifejteni"- fejezte be de la Rosa.