De la Rosa hisz a McLaren erejében

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes tesztpilótája, Pedro de la Rosa az idei szezonban rengeteget vár munkaadójától, szerinte megtörik a tavalyi sikertelen sorozat. A spanyol eltékozolt gyermekkorát okolja azért, amiért most nem versenyezhet.
Vágólapra másolva!

Hiába teljesített eredményesen beugróként is a tavalyi szezon második felében de la Rosa, idén ismét csak tesztpilóta lehet a Forma-1-ben. Persze a spanyolra így is fontos feladatok hárulnak, ő is sokat tehet azért, hogy a McLaren befogja a Ferrarit.

A rutinos pilóta nem is kételkedik abban, hogy a tavalyi nyeretlenségi sorozat idén mindenképpen megszakad: "Először is, nálunk versenyez Fernando Alonso, aki a világ legjobbja. Másodszor, az autó tavaly egyszerűen nem működött jól, ám ezt idénre sikerült kijavítanunk"- érvelt de la Rosa.

"A kulcs a McLaren személyzete. Nagyszerű emberek dolgoznak nálunk, nagyon jó mérnökeink vannak, ha nem a legjobbak"- folytatta a katalán sofőr.

De la Rosa tisztában van vele, hogy rá is fontos feladat hárul a csapatnál, de azért fiatalkorát is siratja: "Óriási hátrányom származik abból, hogy nem korábban kezdtem el kartozni. 14 éves koromig csak a távirányításos autókkal foglalkoztam."

"Ezen kívül mindennek sokkal gyorsabban kellett volna történnie, és nem 35 évesen kellett volna bemutatkoznom a McLarennél, hanem mondjuk huszonöt évesen"- kesergett a spanyol.

Hiába tesztpilóta, de la Rosának még komoly célja van a Forma-1-ben, de ez egyre inkább álommá formálódik: "Talán elérhetetlen cél, de futamgyőzelemmel a hátam mögött szeretnék visszavonulni a Forma-1-től"- fejezte be a februárban 36. születésnapját ünneplő tesztpilóta.