De la Rosa még nem tett le a visszatérésről

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy a McLaren-Mercedes jövő évre nem nevezte versenyzőként Pedro de la Rosát, a spanyol pilóta még nem mondott le a Forma-1-be való visszatérésről, és a 2008-at sem tartja későinek.
Vágólapra másolva!

A McLaren csapatánál az idei évben a Renault-tól szerződtetett kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellett az újon Lewis Hamilton fog versenyezni. A 2006-os év második felében az istállónál remekül helytálló Pedro de la Rosa így partvonalon kívülre került.

A 35 éves spanyol azonban még nem tett le arról, hogy a jövőben újra versenyzőként bizonyítson a száguldó cirkuszban. "A nemzetiségem és a korom ezúttal hátrányt jelentett számomra, ezért nem kaptam versenyzői állást. Most egyébként is mindenki az új Schumachert keresi"- nyilatkozta a rutinos spanyol, aki tesztpilótaként segítheti címvédéshez honfitársát, Fernando Alonsót.

A McLaren vezetősége korábban felvillantotta annak lehetőségét, hogy amennyiben az újonc Hamilton nem váltaná be a hozzá fűzött reményeket, akkor de la Rosa ugorna a helyére. Ha viszont a nagy tehetségnek tartott fiatal brit remekelni fog, akkor a spanyolnak be kell érnie a tesztek adta lehetőséggel.

Tehát de la Rosa 2007-es esélyei nem túl jók, már ami a versenyzést illeti, de ez sem szegi kedvét a rutinos pilótának: "Soha nem lehet tudni, hogy mi történik szezon közben. Ráadásul 2008-ban egy új csapat is csatlakozik a mezőnyhöz, amelynek egyelőre nincsenek pilótái"- fejezte be a spanyol, utalva a Prodrive érkezésére.