A héten eldőlhet az Amerikai Nagydíj jövője

Vágólapra másolva!
Az Amerikai Nagydíj jövője a héten eldőlhet, miután az Indianapolis Motor Speedway ügyvezető igazgatója, Joie Chitwood bejelentette, egy előadás keretein belül fényt fog deríteni a verseny jövőjére.
Vágólapra másolva!

Bár a 2007-es idényben biztosan lesz Forma-1-es verseny Amerikában, a futam hosszú távú jövője még nincs garantálva. A szervezők ugyanis mindössze csak egy évre hosszabbították meg szerződésüket a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a 2005-ös fiaskó miatt, mikor a Michelin visszalépésének köszönhetően csak hat autó indult el a versenyen.

A tavalyi évben a pálya birtokosa, Tony George elmondta, nem kockáztathatták meg, hogy hosszú távra elkötelezik magukat a Forma-1 mellett, ugyanis a korábban nagy port kavart ominózus eset miatt nem lehetnek biztosak benne, hogy sikeres lesz az Amerikai Nagydíj.

Ugyan a tavalyi évben minden gond nélkül lezajlott az esemény, és a pálya újabb egy évre meghosszabbította szerződését a FIA-val, azóta nem lehetett hallani az USA Nagydíjról. Most azonban Indianapolis ügyvezetője, Joie Chitwood megerősítette, csütörtökön egy előadás keretein belül ismertetni fogja az Amerikai Nagydíj jövőjét.

A Forma-1-es csapatok is melegen érdeklődnek az előadás iránt, ugyanis nekik sem mindegy, hogy lesz-e verseny az Államokban. Korábban többen megerősítették, akár két versenyt is el tudnának képzelni Amerikában, noha ehhez először is azt kell tudni, mi lesz a jelenlegi futammal.