Újabb megrázó hír érkezett Károly királyról

III.Károly király
Vágólapra másolva!
III. Károly király három hónappal ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy rákos megbetegedéssel küzd. Most újabb drámai részletek derültek ki az egészségügyi állapotáról.
Vágólapra másolva!

Még februárban került nyilvánosságra, hogy III. Károly királynál rákos megbetegedést diagnosztizáltak. A súlyos betegség akkor derült ki, mikor az uralkodó prosztatamegnagyobbodással került kórházba, azonban az orvosok észrevették, hogy baj van: daganatot diagnosztizáltak nála, ám nem prosztatarákról van szó. A pontos diagnózist eddig sem a király, sem a királyi palota nem közölte, ellenben az biztos, hogy jelenleg is kemoterápiás kezeléseket kap.

A Buckingham-palota szerint a király "továbbra is teljes mértékben pozitív a kezelésével kapcsolatban". Nyilvános elfoglaltságait elhalasztja, és várhatóan magas rangú királyi személyek helyettesítik majd. Az mindenesetre beszédes, hogy most változtattak a királyi család temetési forgatókönyvén, lényegét tekintve III. Károly temetésére kezdenek felkészülni.

Nemrég az uralkodó a közeli barátjának egy levélben árulta el, hogy jelenleg hogyan érzi magát. 

Nagyon megviselt állapotban van. 

Ennek ellenére az uralkodó látja a fényt az alagút végén és eltökélten harcol a rák ellen. Barátai szerit úgy érzi magát, mint egy ketrecbe zárt oroszlán, aki habár csalódott, optimistán áll a gyógyulásához - írja a Mirror. 

Már a temetésére készülnek

III. Károly király állapota egyre rosszabb, és nem csak a közvélemény, de a királyi család tagjai is aggódnak érte. Nemrég azonban sokkoló információ került a nyilvánosságra: állítólag a Buckingham-palota egy temetési-tervet készített elő még a néhai Erzsébet királynő halála után, amit a napokban elkezdtek frissíteni.

A 75 éves uralkodó alkalmazottjai folyamatosan új bejegyzéseket írnak a több százoldalas dokumentumhoz, melyet csak "Menai-híd hadműveletnek” neveztek el.

"A terveket leporolták és aktívan naprakészen tartják, de erről nem beszélnek nyilvánosan" - mesélte a királyi udvar egyik munkatársa.

A Daily Beast információi szerint, ha esetleg úgy alakulna, hogy a király meghalna, akkor életbe lép a szigorú szabályok szerint megírt temetési forgatókönyv, ami nemcsak Károly esetében, de az összes királyi család tagjait is érinti, ha ők is elhaláloznak majd. Mindegyik forgatókönyv különböző hidak nevét viseli, a királynőé - aki 2022. szeptember 8-án hunyt el - a London Bridge hadművelet nevet kapta.

"A királynő temetése zavartalanul sikerült, és ez magasra tette a lécet. Ez nem egy érzelmi dolog, hanem munka, amit nagyon komolyan vesznek" - magyarázta a tisztviselő, aki részt vesz a királyi temetések tervezésében.

Minden nyilvános, nagyobb eseményeken szervezési és biztonsági tervekkel készülnek, melyeket hivatalnokoknak kell kidolgozniuk a legapróbb részleteit, majd tételesen meg kell vitatniuk az uralkodóval.