Betiltották egy országban a Steamet

gamer pc számítógép laptop notebook gaming videojáték
Fotó: Onur Binay / Unsplash
Vágólapra másolva!
Potenciálisan szabálysértő módon volt elérhető az államban.
Vágólapra másolva!

Óriási pofont kaptak a napokban a vietnámi gamerek, a beszámolók alapján a múlt héten egyik napról a másikra elérhetetlenné vált az országban a világ vezető digitális számítógépes játékboltja. A helyzethez semmi köze sincs a Steamet üzemeltető Valve-nak, az internetszolgáltatók kezdték blokkolni a webcímeit, így VPN nélkül jelenleg nem tölthető be Vietnámban a böngészős felülete, továbbá a számítógépes alkalmazása sem működik.

Hírünk írásáig sem vietnámi állami forrásból, sem pedig a Valve-tól nem érkezett információ a blokkolás kapcsán. A legjobb tipp a helyzetre, hogy a Steam nem tartatja be a külföldi játékfejlesztőkkel a videójátékokra vonatkozó vietnámi előírásokat, így azok például vörös színű vért szoktak mutatni a játékaikban, plusz meztelenséget és szexet is tartalmazhatnak a termékeik.

Emiatt áprilisban már nekiesett a Steamnek egy helyi játékkiadó, állítása szerint versenyképtelenek a szolgáltatásban a vietnámi fejlesztők, mert nekik meg kell felelniük az összes helyi előírásnak, államilag jóvá kell hagyatniuk a termékeiket a kiadásuk előtt. Eközben a külföldi cégek azt dobnak piacra a Steamen keresztül az országban, ami nekik jólesik, amit igazságtalan eljárásnak tartanak a helyi játékipari szereplők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!