Aktívan kihasználják a Chrome sebezhetőségét

laptop notebook számítógép macbook üzletember internet böngészés computer browsing
Fotó: Daniel Mitev / Unsplash
Vágólapra másolva!
Elérhetővé vált a nulladik napi hibát megszüntető frissítés.
Vágólapra másolva!

Váratlan vészfrissítéssel zárták a hetet a Google Chrome fejlesztői, a böngésző számítógépes változataihoz pénteken befutott foltozásban egyetlen darab, azonban bűnözők által már aktívan kihasznált, a szakzsargonban nulladik napinak hívott sebezhetőséget javítottak.

Hírünk írásakor a Chrome fejlesztői titkolták a probléma részleteit, csak annyit tudni róla, hogy a weblapok vizuális leképezéséért felelős komponensben található, továbbá súlyos biztonsági besorolást kapott. Az efféle esetekben megszokott eljárás, hogy a Google csak azután hozza nyilvánosságra a sebezhetőségek műszaki leírásait, miután a felhasználók többségénél már javított verzióra frissült a böngésző.

Idén ez már az ötödik nulladik napi sérülékenység a Chrome-ban.

A Google Chrome frissítései alapvetően maguktól letöltődnek és települnek a böngésző használata során, azonban akik szeretnék megsürgetni a folyamatot, azok a főmenü > Súgó > A Google Chrome névjegye oldal betöltésével kikényszeríthetik a patch beszerzését. A mostani javítást a böngésző 124.0.6367.201/.202 verziószámú kiadásai tartalmazzák.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!