Egy kis különlegesség hétvégére: így készül a sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral

sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral
A család mind a tíz ujját megnyalja majd a sárgaborsós, almás csirkemáj után.
Vágólapra másolva!
Aki könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető alapanyagokból szeretné megoldani a hétvégi ebédet, azok számára jó hírünk van: a sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral egy vendégségben, vagy nagyobb családi eseményen is bátran felszolgálható, hiszen laktató és jól mutat az asztalon is. Mutatjuk a receptet.
Vágólapra másolva!

Sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 20 dkg sárgaborsó
  • 30 dkg bulgur
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 közepes alma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • majoránna
  • bors

Elkészítése:

  1. Sós vízben megfőzzük a sárgaborsót (5-8 perc), közben nagyon vigyázni kell, mert erősen habzik. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szétesik.
  2. Kockára vágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott csirkemájat, a kicsumázott, felkockázott almát, együtt pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
  3. Bő fél liter sós vizet forralunk, beleszórjuk a bulgurt, kis lángon főzzük pár percig, majd elzárjuk alatta a lángot. Letakarjuk egy konyharuhával, és negyedórát hagyjuk állni, közben tökéletesen meg fog puhulni, felszívja az összes vizet.
  4. Összekeverve az almás májat a bulgurral halmozva tálaljuk.

Ha további gyors receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral
A család mind a tíz ujját megnyalja majd a sárgaborsós, almás csirkemáj után.
Fotó: Mindmegette.hu