A szabadtéri vb-közvetítésektől tartanak a szervezők

Vágólapra másolva!
Aggódnak a június 9-én kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság szervezői a mérkőzéseket óriáskivetítőkön néző szurkolók biztonságáért.
Vágólapra másolva!

"A stadionokban garantáltan nem lesz semmilyen botrány, de a nagy tereken felállított kivetítőknél lehetetlen különválasztani a drukkereket, itt csak a nézők józanságában bízhatunk, ami biztonsági szempontból nem túl megnyugtató" - mondta Günther Niersbach, a szervezőbizottság alelnöke az Esslinger Zeitung című lapnak adott nyilatkozatában.

Niersbach szerint az első komoly probléma a június 10-ei Anglia-Paraguay mérkőzés alatt adódhat. A frankfurti találkozóra 10 ezer brit szurkoló kapott jegyet, de a szigetországi rendőrség információi szerint várhatóan több mint 100 ezren érkeznek a meccsre.

"Biztos vagyok benne, hogy a szervezés sem lesz hibátlan. Hiába teszünk meg mindent a tökéletes lebonyolításért, a rajt közeledtével egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy egy ekkora horderejű eseményt lehetetlen hibátlanul megrendezni" - tette hozzá Niersbach.

Mindeközben hetvenkét országból már több mint egymillió éjszakára foglaltak szállást a szurkolók. Horst R. Schmidt, a szervezőbizottság alelnöke elmondta: hatszáz szállodában több mint ötven százalékban elkeltek a helyek a viadal egy hónapjára.

A Németországba utazó rajongók átlagban 186 eurót fizetnek éjszakánként, amely valamivel kevesebb, mint amennyit az elemzők korábban jósoltak. A világbajnokságra csaknem hárommillió embert, köztük egymillió külföldit várnak.