Felsőbb hatalom utasítására próbálta megölni testvéreit az UFC-harcos

UFC Fight Night: Overeem v Harris GettyImageRank3 SPORT MARTIAL ARTS two people
JACKSONVILLE, FL - MAY 16: Irwin Rivera (C) of the United States looks on during the fight against Giga Chikadze (L) of Georgia in their Featherweight bout during UFC Fight Night at VyStar Veterans Memorial Arena on May 16, 2020 in Jacksonville, Florida. Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Két lánytestvérét is megkéselte a világ legnagyobb ketrecharcos szervezetéhez, az UFC-hez tartozó mexikói Irwin Rivera. 

A 31 éves, mexikói születésű sportolót helyi időszerint még csütörtökön délután vette őrizetbe a floridai Boynton Beach-i rendőrség, miután a nevén lévő lakásban két nőt, Rivera 22 éves húgát és 33 éves nővérét szúrt sebekkel találták meg, írja az ESPN amerikai sportlap.

Irwin Riverának aligha lesz több meccse a rácsokon kívül Forrás: AFP/2020 Getty Images/Douglas P. Defelice

A rendőrök azt követően vonultak ki a házhoz, hogy Rivera telefonon tudatta velük mit tett. Elmondása szerint "egy felsőbb hatalom utasítására" szúrkálta össze a testévreit, akik közül az egyik nem szenvedett súlyos sérüléseket, és stabil az állapota, a másikuk viszont kritikus állapotban került kórházba.

Rivera, aki eddigi kevert harcművészeti (MMA) karrierje 16 mérkőzéséből tízet megnyert, a telefonhívás során úgy fogalmazott, hogy megölte a testvéreit, azaz nem tudta, hogy életben maradtak. A sportolót óvadék ellenében sem helyezhetik szabadlábra.

Az UFC által kiadott közlemény mentális problémákat említi Rivera esetében, ennek betudva a tragikus eseményeket. Irwin Rivera legutóbb szeptember 19-én lépett ketrecbe, és megosztott pontozással szenvedett vereséget Andre Ewelltől.