Vágólapra másolva!
Előkerült a doppingvétség miatt négy évre eltiltott világbajnok francia futballista, Paul Pogba, aki általános meglepetésre egy filmforgatáson bukkant fel. A 31 éves sztár fiatal tehetségek mentorát fogja játszani több ismert sztár társaságában.

Február 29. óta először lépett a nyilvánosság elé Paul Pogba, a doppingvétség miatt négy évre eltiltott világbajnok francia focista. Pogba, aki eltiltásáig valósággal ontottan a privát és szponzorált tartalmakat a közösségi oldalain, február utolsó napján teljesen visszavonult ezekről a felületekről, ami valahol érthető.

Sikerfilm folytatásában bukkan fel Pogba

Most azonban a Le Parisien arról ír, hogy Pogba a Párizs közelében lévő Rueil-Malmaison aprócsak focipályáján, ahol a 2003-as 3 nulla (3 Zeros) című film folytatásához (4 nulla, azaz 4 Zeros lesz a címe) vettek fel két jelenetet. A francia lap tudomása szerint a forgatókönyv alapján Pogba fiatal tehetségek mentorát fogja alakítani, akit az önkéntes tahiti száműzetéséből visszatérő dörzsölt menedzser, Alain Colonna (akit a francia film egyik legnagyobb sztárja, Gérard Lanvin játszik), mellett egyengeti az országba a Földközi-tengeren át menekültként érkező ifjú Kidane sorsát, akinek álma, hogy a PSG-ben játszva a következő Kylian Mbappé legyen. 

A lapnak nyilatkozók szerint Pogba roppant barátságos és közvetlen volt mindenkivel, beszélgetett, mosolygott, készült egy csomó közös fotó is a szereplőkkel, valamint helyi gyerekekkel is.

A filmben Lanvin mellett játszik Didier Bourdon is, valamint olyan, a francia futballvilágban jól ismert sztárok, mint a Rolland Courbis és Guy Roux.

A rendező, Fabien Onteninente évtizedek óta hatalmas PSG-drukker, aki, ahogy május 1-jén ott volt Dortmundban, úgy minden bizonnyal a keddi visszavágón is feltűnik majd. A filmhez egyébként a Parc de Princes-ben is forgatott már jeleneteket, mégpedig a PSG-Rennes bajnokin.

A 3 nulla 2002-ben az év egyik legsikeresebb francia filmje volt 1,2 millióan váltottak rá jegyet a mozikba. 

Gyilkossággal fenyegetés, dopping, eltiltás

Pogba ugyanis rettenetes időszakon van túl, ez nem is kérdéses. Pogba 2016-ban a Juventusból tért vissza a Manchester Unitedbe, ahonnan annak idején 2012-ben, 19 évesen igyen került Torinóba. Az angol sztárcsapat 105 millió eurót fizetett ki érte, és a szurkolók nem alaptalanul benne látták a Sir Alex Ferguson visszavonulása után vezér nélkül maradt klub és csapat talpraállásának zálogát.

Csakhogy a MU szenvedése nem ért véget a francia érkeztével, 

Pogbát rengetegen támadták látszólagos fegyelmezetlensége és kelletlensége miatt, és 2022-ben már arról beszélt, hogy súlyos depresszióval küzd.

 Ugyanebben az évben ráadásul egyik bátyja, a focistaként jóval kevésbé sikeres Matias is ellene fordult, aki a vádak szerint több gyerekkori barátjukkal, valamint egy boszorkánydoktorral egy videót készített, amely arról szólt, hogy fogják kivégezni a futballsztárt, hacsak nem fizet 13 millió eurót valamilyen korábbi homályos segítség áraként.

Az eset persze szétszakította a családot, Pogba pedig egy súlyos sérülés miatt lemaradt a franciák számára ezüstéremmel záruló 2022 téli katari foci-vb-ről. A 2022-23-as idényben már ismét a Juventusban 10 meccsen mindössze 161 percet játszott, a 2023. augusztus 20-án lejátszott Udinese elleni bajnoki után adott mintájában pedig anabolikus szteroidok nyomát találták. Klubja előbb felfüggesztette, majd idén február 29-én az olasz antidopping ügynökség négy évre eltiltotta.

Kapcsolódó cikkek: