Vágólapra másolva!
Az Újpest FC szervezett szurkolói csoportjai nem lesznek ott a Groupama Aréna lelátóján az OTP Bank Liga 33. utolsó fordulójában a Ferencváros elleni bajnoki rangadón.

A Dózsa-tábor közleményben jelentette be, hogy nem jönnek el a szezonzáró bajnokira az Üllői útra, írja rövid hírében a Ferencváros szurkolóinak egyik legnagyobb közösségi oldala, az ulloi129.hu.

Az oldalon lévő cikkben a szerzők nem véletlen nevezik "Dózsásoknak" az újpesti szurkolókat, a két klub drukkerviszonyáról nekünk sem kell különféle értekezéseket írni. Ugyanakkor az valóban érdekes (vagy inkább kissé szánalmas), ahogy az újpesti szimpatizánsok ezt a meccset kezelik.

De miről is van szó? Nos arról, hogy a bennmaradásukat a 31. fordulóban egy DVTK elleni, bohózatba illő meccsen bebiztosító lila-fehér csapat szervezett szurkolói csoportjai inkább nem lesznek ott a bajnokság számukra is legfontosabb meccsén, csak ne kelljen végignézniük a Fradi ünneplését. Azaz az utolsó fordulóban, május 18-án sorra kerülő szezonbeli harmadik Fradi-Újpest rangadón csak zöld-fehér drukkerek lesznek a lelátón.

Football, foci, mérkőzés, játék, meccs, Ferencváros, TC,  Kisvárda, OTP, Bank, Liga, 29., forduló, 
Groupama, Aréna,
Csak Fradi-szurkolók lesznek május 18-án a Groupama Arénában
Fotó:  Polyák Attila - Origo  /  Polyák Attila - Origo 

A Dózsa-tábor által kiadott közlemény ezt így önti szavakba: 

"Akkor most már azt is tudja meg mindenki, hogy az Újpest Tábor szervezett csoportjai, a klubbal egyeztetett döntése értelmében nem asszisztál ehhez a bohózathoz a szezon utolsó meccsén. Kérésünket közöltük a klubbal, amely ezt tiszteletben tartva nem igényel vendégjegyeket a Groupamába. Nem érdekel bennünket a cirkusz, ebből mi kimaradunk" - írják, majd hosszasan gyalázzák Kubatov Gábort, a Ferencváros elnökét.

Az újpesti tábor így az év utolsó hazai meccsén, a pénteki Kecskemét elleni bajnokin találkozik utoljára. Mint írják, "A derbiről való távolmaradásra senki sincs kötelezve, de erősen ajánlott" - ami kissé fenyegető hangulatú, de az is igaz, hogy újpestiként a rangadó napján valóban nem ajánlott a Groupama Aréna közelébe menni.

Kapcsolódó cikkek: