Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint Athénból a budapesti Puskás Arénába helyezhetik át a labdarúgó Konferencia-liga döntőjét, ugyanakkor a május 29-ei finálé megrendezését megnehezíthetik Azahriah koncertjei.

A Ferencváros korábbi ellenfelei, az Olimpiakosz és a Fiorentina vívja a labdarúgó Konferencia-liga döntőjét. A május 29-ei döntő tervezett helyszíne Athén lenne, és egy görög csapat éppen 53 év után jutott be egy európai kupafináléba, azonban elképzelhető, hogy éppen emiatt mégsem lehet Görögország a rendező. A helyszín ugyanis az Olimpiakosz egyik legnagyobb riválisának, az AEK Athénnak a stadionja, az Agia Sophia Stadion lenne – a két csapat közötti ellentétről, és a rendezés pikantériájáról korábban itt írtunk.

Olimpiakosz, Konferencia-liga-döntő, Athén, Budapest
Az Olimpiakosz Konferencia-liga-döntőbe jutása miatt Athén helyett Budapest lehet a helyszín?
Fotó: AFP

Azahriah-n is múlhat, Budapest lesz-e a Konferencia-liga-döntő helyszíne

A Nemzeti Sport görögországi forrásokból úgy értesült, hogy a rendezési nehézségek (részben a görög drukkerek, részben pedig a döntőre érkező, szintén heves vérmérsékletű olasz szurkolók) miatt mégsem adhat otthont az AEK Athén stadionja a Kl-döntőnek, ebben az esetben pedig 

az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) első számú célpontja Budapest, azon belül a Puskás Aréna lenne, 

ahol tavaly a Roma és a Sevilla közötti Európa-liga-döntőt rendezték, és ahol a közeljövőben Bajnokok Ligája-finálét is terveznek.

A Ripost viszont észrevette, hogy a budapesti helyszín ellen szólhat, hogy 

május 24. és 26. között az ismert magyar zenész, Azahriah három koncertet is ad a Puskás Arénában, 

így erősen kérdéses, hogy mennyire lenne alkalmas a helyszín 29-én.

Jövő szerdán, május 15-én az athéni és a pireuszi tábor tehet egy lépést a válasz felé, ugyanis aznap sor kerül egy Olimpiakosz-AEK mérkőzésre a görög bajnokság rájátszásában, és alakulhatnak egy az eredmények, hogy azon a meccsen az athéniak bebiztosítják történetük 14. bajnoki címét. Ekkor tehát az AEK Athén játékosai és szurkolói ünnepelhetnek az Olimpiakosz stadionjában, és éppen két héttel később az Olimpiakosz az AEK arénájába utazhatna, hogy története első nemzetközi kupadöntőjét vívja meg. Az UEFA azonban minden bizonnyal addig döntést hoz a pontos helyszínről.

Kapcsolódó cikkek