Vágólapra másolva!
A brazil élvonalban szereplő Fluminense a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Chelsea-től a szezon végén távozó BL-győztes védőt, Thiago Silvát.

A 39 éves brazil védő április végén jelentette be, hogy szerződése lejártával a szezon végén távozik a Chelsea-től. A veterán játékos nem sokáig maradt csapat nélkül, ugyanis a nevelőegyesülete, a Fluminense a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy Thiago Silva júliusban visszatér a csapathoz.

A közlemény szerint Silva két évre írt alá régi-új csapatához, amelynek hivatalosan csak július 1-től lesz a játékosa, de a hírek szerint az angol bajnokság befejeztével már május 19-e után csatlakozik a Fluminense csapatához, amelynek keretében több neves futballista is szerepel, többek között a Real Madrid korábbi ötszörös BL-győztes sztárja, Marcelo, a Bayern München és a Juventus egykori szélsője, Douglas Costa, valamint az Arsenaltól kölcsönben szereplő Marquinhos.

A 113-szoros brazil válogatott Thiago Silva 2001-ben mutatkozott be a felnőttek között, majd három évvel később az FC Portóhoz igazolt. 2006-ban visszatért nevelőegyesületéhez, ahol annyira jól játszott, hogy 2009-ben az AC Milan szerződtette, ahol olasz bajnoki címet nyert. Három szezon után a Paris Saint-Germain csapatában folytatta, ahol pályafutása legtöbb trófeáját nyerte: hét francia bajnoki cím mellett, ötször hódította el a francia kupát és hatszor a ligakupát. 

Thiago Silva
Thiago Silva hazatér, Brazíliában folytatja pályafutását
Fotó: AFP

A 39 éves középső védő 2020 nyarán a PSG-től érkezett a Chelsea-hez, első szezonjában pedig alapember volt abban a csapatban, amely Bajnokok Ligáját nyert Thomas Tuchel irányításával. A szurkolók egyik kedvence volt, de szókimondó felesége, Isabelle az elmúlt hónapokban többször is nehéz helyzetbe hozta férjét, mivel a közösségi médiában gyakorlatilag a csapat edzőjét, Mauricio Pochettinót a távozásra szólította fel.

Silva az idei szezonban 35 meccsen lépett pályára a Chelsea-ben, összesen pedig 151 találkozón kilenc gólt és három gólpasszt jegyzett. A londoni együttessel Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert.

Kapcsolódó cikkek:

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.