Vágólapra másolva!
Az Atalanta lesz a Juventus ellenfele a labdarúgó Olasz Kupa fináléjában, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján házigazdaként 4-1-re legyőzte a Fiorentinát.

A párharc első meccsét a Konferencia-ligában elődöntős firenzei csapat nyerte 1-0-ra. A visszavágón az Európa-ligában elődöntős bergamói együttes a 8. percben szerzett vezetést Teun Koopmeiners góljával, majd nem sokkal később Gianluca Scamacca is betalált, de videózás után az ő gólját elvették. A második félidő elején Nikola Milenkovics piros lapja miatt a tavalyi döntős Fiorentina emberhátrányba került, ám a 68. percben a csereként beállt Lucas Martinez Quarta góljával így is egyenlített. A 75. percben aztán Scamacca ezúttal már szabályos keretek között volt eredményes, így a rendes játékidő végén úgy tűnt, jöhet a kétszer 15 perces hosszabbítás.

Atalanta, Fiorentina
Az Atalanta jutott be a Juventus elleni Olasz Kupa-döntőbe
Fotó: Isabella BONOTTO / AFP

A 95. percben azonban Ademola Lookman betalált, majd három perccel később Mario Pasalic végleg eldöntötte a meccset az Atalanta számára, amely a firenzeiek elleni 4-1-es győzelmével bejutott az Olasz Kupa döntőjébe.

A 14-szeres győztes, Lazio ellen fináléba jutó Juventusnak ez lesz a 23. kupadöntője, az egyszeres győztes Atalanta pedig hatodszor jutott a fináléba, amit május 15-én rendeznek Rómában, a Stadio Olimpicóban. 

A bergamói együttes az eddigi egyetlen sikerét 1963-ban aratta, azóta sorozatban négy kupadöntőt veszített el – legutóbb 2021-ben, éppen a Juventus ellen. 

A torinói klub pedig a legutóbbi tíz kiírásból már nyolcadszor jutott el a fináléig, ám legutóbb, 2022-ben az Internazionale ellen ott alulmaradt. A kupában kétszeres címvédő, a Serie A bajnoki címét hétfőn bebiztosító Inter a nyolcaddöntőben, a Bologna ellen esett ki az idei Coppa Italia sorozatból.

Olasz Kupa, elődöntő, visszavágók

Atalanta – Fiorentina 4-1 (1-0)
Továbbjutott az Atalanta 4-2-es összesítéssel.
Kedden játszották:
Lazio – Juventus 2-1 (1-0)
Továbbjutott a Juventus 3-2-es összesítéssel.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.