Vágólapra másolva!
Bár a vasárnapi Kazincbarcika-Honvéd NB II-es mérkőzésen készült videót, amelyen végig jól látszik az a botrány, ami a helyi biztonsági emberek és a Honvéd-szurkolók között kitört, gyorsan eltüntették, várható volt, hogy előbb-utóbb előkerül a felvétel. Mi is megmutatjuk ezt most.

Súlyos nézőtéri botrány történt vasárnap délután a labdarúgó NB II-ben rendezett Kazincbarcika-Budapest Honvéd-mérkőzésen. A meccset élőben közvetítették a legnagyobb videómegosztón. A botrány híre hamar elérte a sajtót, s nem sokkal a mérkőzés vége után a videómegosztóról eltűnt a teljes közvetítés felvétele.

Várható volt azonban, hogy ami egyszer felkerül a világhálóra, az nem tűnik el nyomtalanul. Hétfőn délelőtt nekünk is sikerült megtalálni azt a 2 perces felvételt, amelyen sok minden látható.

A videón jól látható az a jelenet, amikor az egyik sárga mellényes biztonsági őr nekifutásból rúg le egy Honvéd-szurkolót. Ugyanakkor érdemes megnézni azokat a képeket, amelyeket a meccsre kimenő olvasók készítettek.

Íme az első:

Órási balhé tört ki Kazincbarcikán
Fotó: Kolorline - Kazincbarcika

A szemtanúk szerint a helyi biztonsági emberek viperákkal felszerelkezve támadtak a Honvéd-szurkolókra. Mutatunk egy olyan képet, amelyen látszanak az őrök kezében lévő viperák.

Az egyik őr kezében jól látni a viperát
Fotó: Kolorline - Kazincbarcika

Természetesen nehéz igazságot tenni, mert abban nincs egyetértés, hogy mi váltotta ki az utóbbi évek egyik legnagyobb nézőtéri botrányát. A Honvéd-szurkolók a Facebook-kommentekben azt írták, hogy 

a barcikai biztonsági erők végig provokálták őket. 

A kazincbarcikaiak viszont azt mondják, hogy a mintegy 500 fős Honvéd-tábor egyes tagjainak viselkedése váltotta ki ezt a balhét.

A biztonságiak és a Honvéd-szurkolók összecsaptak Kazincbarcikán
Fotó: Kolorline - Kazincbarcika

Az viszont biztos, hogy az idei NB II-es bajnokságban a Honvéd idegenbeli meccsein eddig nem volt semmiféle balhé, azaz ebből a szempontból a kazincbarcikai volt az első ilyen eset.

A kazincbarcikai esetről az Origón itt és itt is írtunk már korábban.