Vágólapra másolva!
Nem mindennapi ügyről számoltak be a német lapok. Napvilágra került a világbajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes focista, Jérome Boateng édesanyjának levele, amely szerint a fia évek óta nőket bántalmaz.

Jérome Boateng évek óta nőket bántalmaz? 

US Salernitana v AC Monza - Serie A TIM, Jérome Boateng
Jérome Boatengnek súlyos vádakkal kell szembenéznie
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto

Legalábbis a Spiegel szerint 2021-ben ő írta egy ügyvédnek azt az emailt, amelyben így fogalmazott:

"A fiam évek óta bántalmazza a nőket mentálisan és fizikailag, most Kasia Lenhardt öngyilkos lett, ő pedig még mindig nem akar szembenézni a viselkedése következményeivel"

 – írta állítólag a 2014-es világbajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes fuballsztárról német mamája (Boateng apja ghánai, ő maga Berlinben született) - szúrta ki a Bors.

A jelenleg az olasz Salernitánát erősítő, 76-szoros német válogatott labdarúgó erre válaszolhatott rejtélyes Instagram-üzenetében:

Isten időzítése, türelem, kiderül az igazság.

Az említett Kasia Lenhardt több mint két évig volt a hajdani Bayern München-klasszis barátnője. 2021 elején aztán Boateng arról nyilatkozott, hogy a lengyel származású topmodell alkoholproblémával küzd, és miatta romlott meg Boateng kapcsolata a gyermekei anyjával. 

Valóságos sajtóhadjárat indult a német bulvármédiában és a közösségi oldalak kommentmezőiben Kasia ellen, aki pár nappal később öngyilkos lett.

 Utóbb kiderült, a lány pár nappal Boateng vádjai előtt titoktartási szerződést írt alá exével, ezért nem reagálhatott a sajtóban megjelentekre.

Az öngyilkossága után újraindították a focista elleni felfüggesztett nyomozást Kasia fizikai bántalmazása ügyében. Még abban az évben korábbi élettársa (egyik gyereke anyja), Sherin S. elleni testi sértés miatt összesen 1,2 millió euró (475 millió forint) befizetésével megúszta, hogy 120 napra leültessék. Az eljárás hibái miatt tavaly hatályon kívül helyezték az ítéletet és az ügyet visszaküldték elsőfokra.

A Spiegel olyan chatüzeneteknek is a birtokába jutott, amelyekben Kasia is súlyos fizikai bántalmazásról (elszakadt fülcimpáról, hüvelykujja eltöréséről, vérömlenyekről) számolt be.

Boateng az ügyvédje elmondása szerint a folyamatban lévő eljárás miatt nem nyilatkozik, a sajtót pedig félretájékoztatják. A szövevényes ügyben júliusra várható ítélet.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.