Vágólapra másolva!
Szerdán este a Paris Saint-Germain 2-0-ra legyőzte a Toulouse csapatát a Parc des Princes stadionban rendezett Francia Szuperkupa-mérkőzésen.

A találkozón a Paris Saint-Germain bajnokként, míg a Toulouse kupagyőztesként vett részt. A találkozó esélyese a párizsi csapat volt, amely legutóbb 2016 szeptemberében kapott ki a Toulouse-tól, azóta a PSG kilenc meccset vívott meg veretlenül a szerdai ellenfele ellen.

A párizsiak remekül kezdték a meccset, és már a harmadik percben megszerezték a vezetést.

Ousmane Dembélé kapott egy harmincméteres keresztlabdát, amit kapásból középre lőtt, az érkező Li Kang In pedig hat méterről a jobb alsóba lőtt.

Kylian Mbappé gyönyörű gólt lőtt az első félidő végén Forrás: AFP/Franck Fife

A folytatásban a párizsiak dominálták, több mint 70%-ban birtokolták a labdát, az első félidő végén pedig növelték az előnyüket. Kylian Mbappé kapott egy labdát, átszlalomozott az egész védelmen, majd 13 méterről a kapu bal oldalába bombázott.

A második félidőben a Paris Saint-Germain nem feszült meg az újabb gólért, míg a Toulouse mindent egy lapra feltéve ment előre, több nagy helyzetet is kialakított a párizsi kapu előtt, de nem tudott szépíteni, így nem lett élesebb a találkozó. A PSG végül könnyed győzelmet aratott, és története során tizenkettedik alkalommal nyerte meg a Francia Szuperkupát.

Francia Szuperkupa:
Paris Saint-Germain-Toulouse 2-0 (2-0)
gólszerzők: Li Kang In (3.), Mbappé (44.)