Megerőszakolták a 15 éves sportolónőt, fegyveres támadás, Dárdait sztárcsapatok vinnék

Vertical MAN OLYMPIC GAMES MEDAL GYMNASTICS JOY, Vitaly Scherbo
All around individual gymnast gold medalist Vitaly Scherbo from Unified team (Belarus), shows his gold medal to the public, Barcelona, 31 July 1992. Scherbo won 6 gold medals in Barcelona. Later, during the 1996's Olympic games, he took 3 bronze medals. (Photo by CREUTZMANN / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
A múlt hét utolsó napja sem telt eseménytelenül a sportvilágban. Számos érdekesség történt, ezek közül a legfontosabbakat szedtük egy csokorba, ha véletlenül valaki lemaradt volna a vasárnapi történésekről. Visszapillantó:

Nemi erőszak, Marco Rossi fura kommunikációja

A kétszeres olimpiai bajnok tornász Tatjana Gucu 2017-ben megvádolta korábbi csapattársát, a hat olimpiai elsőséggel rendelkező Vitalij Scserbót, hogy 15 éves korában megerőszakolta őt. Scserbo élete a barcelonai ötkarikás játékok után fenekestül felfordult, majd a karrierje végeztével érkezett Gucu vádolása, amit rágalmazásnak tekintett a legendás sportoló.

Vitalij Scserbót nemi erőszakkal vádolták meg Forrás: AFP/Creutzmann

Furcsa kommunikációt folytat a magyar labdarúgó-válogatottal fantasztikus eredményeket elérő szövetségi kapitány, Marco Rossi - de csak akkor, amikor hazamegy Olaszországba. Többnyire olyan médiumoknak nyilvánul meg, amelyet sem idehaza, sem a világon nem ismer senki. A legutóbb arról beszélt, hogy egy Premier League csapat kereste meg, de ő visszautasította ezeket az ajánlatokat. De miért van az, hogy mindig csak Rossi mesél ezekről? Miért nem hallunk-olvasunk olyan nyilatkozatokat Angliából vagy Németországból, amely arról szól, hogy az ottani csapatok Marco Rossit hívják? Erről szól az Origo Sport legújabb podcast műsora.

A másodosztályú német labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC közösségi médiájában válaszolt szurkolói kérdésekre Dárdai Bence, a vezetőedző, Dárdai Pál legkisebb fia, aki iránt több sztárcsapat is érdeklődik.

Fegyveres rablás, magyar kézicsoda

Fegyveresek rabolták ki Angel Correát, az Atletico Madrid világbajnok labdarúgóját.

Hiába a tejjel-mézzel folyó Kánaán, Karim Benzem alig fél év után már menekülne vissza Európába a balul elsült szaúdi kaland után.

Újabb magyar kézicsoda az Eb-n Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar férfi kézilabda-válogatott csodás teljesítménnyel 28-27-re győzött Szerbia ellen Münchenben és ezzel a győzelemmel bejutott a középdöntőbe. A szerbek elleni meccsen a kapus, Bartucz László, Máthé Dominik és Bánhidi Bence játszott kiemelkedően. Ez a győzelem azt jelenti, hogy a mieink az utolsó, Izland elleni csoportmeccs eredményétől függetlenül középdöntősök.

A spanyol labdarúgó Szuperkupa Rijádban rendezett második döntőjében a Real Madrid 4-1-re legyőzte az FC Barcelona csapatát, így a Királyi Gárda története során 13. alkalommal hódította el a trófeát.