Vágólapra másolva!
A 2023-as évet még a Paksban kezdő, ám már a Ferencvárosban befejező magyar válogatott focista, Varga Barnabás pár nappal az új esztendő előtt továbbra is a top10-ben  - egészen pontosan a 9. helyen - áll a világ legjobb góllövőinek idei listáján. Az élen jelenleg Cristiano Ronaldo áll.

Az 53 gólos Cristiano Ronaldo élre állt

A 2023-as naptári évben immár Cristiano Ronaldo áll az élen, miután kedden az al-Naszr mozgalmas meccsen 5-2-re győzte le az al-Ittihadot, Cristiano Ronaldo pedig két gólt szerzett.

Cristiano Ronaldo 53 gólnál jár idén Forrás: AFP/Str

A portugál világklasszis így már 53 találatnál tart, az egyaránt 52-52 gólos Harry Kane-t és Kylian Mbappét utasította maga mögé.

Cristiano Ronaldo tehát 2023-ban egyelőre 53 gólnál jár, és még ezt a számot tovább is gyarapíthatja - írja az AS. Az al-Naszr ugyanis december 30-án idegenben még játszik egy mérkőzést idén az al-Taawounnal, amelyen nagy valószínűséggel a portugál világklasszis is pályára lép.

A mögötte állók közül Mbappé és Kane idén már nem lép pályára, az 50 gólos Erling Haaland viszont a ManCity színeiben még kétszer is játszhat idén: előbb az Everton vendége lesz szerdán a címvédő, majd az újonc Sheffield Unitedet fogadja szombaton a PL-ben. Ronaldo mellett szólhat, hogy a norvég még mindig a lábassérüléséből lábadozik, így könnyen lehet, hogy Pep Guardiola nem kockáztatja meg a játékát.

Varga Barnabás is a világ legjobb góllövői között

A top10-ben egy magyar játékos is található, a válogatott Varga Barnabás ugyanis

38 idei találatával a 9. helyen áll.

Azért nem lehet kijelenteni, hogy ott is végzett idén, mert a mögötte álló Lautaro Martínez - aki eddig 37 gólt szerzett - pénteken a Genoa otthonában még tovább növelheti a góljai számát.

Varga Barnabás 38 gólt szerzett 2023-ban Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ami a Fradi támadóját illeti, a tavalyi szezon előtt Varga még soha nem szerzett 15 gólnál többet egy teljes szezonban. A magyar csatár akárhol is vége majd, az biztos, hogy 2023-ban minden eddiginél eredményesebb volt.

A legjobb tíz góllövő 2023-ban:
10. Lautaro Martinez – 37 gól
9. Varga Barnabás – 38 gól
7. Romelu Lukaku – 39 gól
=7. Santiago Gimenez – 39 gól
5. Denis Bouanga – 40 gól
=5. German Cano – 40 gól
4. Erling Haaland – 50 gól
2. Kylian Mbappe – 52 gól
=2. Harry Kane – 52 gól
1. Cristiano Ronaldo – 53 gól