Vágólapra másolva!
A szombati nap is elképesztő érdekességeket tartogatott, ezeket szedtük össze egy helyen. Napi összefoglaló a tegnapi nap legfontosabb történéseiről.

ManCity-Liverpool: a szombat is Szoboszlai Dominikról szólt

A szombati Manchester City-Liverpool rangadó előtt megtartotta sajtótájékoztatóját az angol bajnok sztáredzője, Pep Guardiola, aki a Liverpool játékosairól is szót ejtett, de Szoboszlai Dominik nevét rosszul mondta. A nem mindennapi bakin jót nevetett Szoboszlai Dominik is.

Szoboszlai Dominik a jó barátjával, Erling Haalanddal harcol Forrás: AFP/Darren Staples

Szoboszlai Dominik csapata, a meccset megelőzően a második helyen álló Liverpool a címvédő és listavezető Manchester Cityhez látogatott szombaton az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának csúcsrangadóján. Az első félidőben Erling Haaland góljával - amellyel történelmet írt a novég támadó - szerzett vezetést a City. A második játékrészben - Szoboszlai Dominik 73 percet töltött a pályán -, a Liverpool Trent Alexander-Arnold találatával egyenlíteni tudott, így 1-1-re végződött a szuperrangadó.

A Liverpool 1-1-es döntetlent játszott a címvédő és listavezető Manchester City otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának csúcsrangadóján. Szoboszlai Dominik 73 percet töltött a pályán a vendégeknél, a meccs után pedig megosztott egy bejegyzést a közösségi oldalán.

Max Verstappen indulhat az élről az Abu-dzabi Nagydíjon

Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája érte el a legjobb köridőt a Forma–1-es világbajnokság szezonzáró, Abu-dzabi Nagydíjának szombati időmérő edzésén, így ő indulhat az élről a vasárnapi futamon.

Schäfer András visszatért, kis híján leégett a Barca

A Borussia Dortmund kétgólos hátrányból fordítva, az éllovas Bayer Leverkusen könnyedén győzött a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein. Willi Orbán és Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig vereséget szenvedett; míg a Sallai Rolandot nélkülöző Freiburg, valamint a Schäfer Andrást fél év után újra szerepeltető Union Berlin döntetlent játszott a Bundesligában.

A majdnem egy félidőn át hátrányban futballozó, címvédő FC Barcelona 1-1-es döntetlent játszott a Rayo Vallecano vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának szombati első mérkőzésén.

Dzsudzsák Balázs volt a hős, hatalmas pofont kapott az Újpest

A Kisvárda hazai pályán 3-1-re legyőzte az MTK-t a labdarúgó NB I 14. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén. A siker ellenére a szabolcsi csapat továbbra is a tabella utolsó helyén áll.

A ZTE hiába játszott jobban és vezetett az első félidő után 1-0-ra, a második játékrészbe a Debrecen Dzsudzsák Balázs vezérletével és nem mellékesen gyönyörű góljával fordítani tudott, és hazavitte a három pontot, amivel ismét fellépett a tabella harmadik helyére.

A magyar bajnokság 14. fordulójában a hazai pályán játszó Mezőkövesd az Újpest csapatát fogadta. Az első félidőben Drazics és Molnár remek góljaival szerezték meg a vezetést a hazaiak. A második félidőben Cseke és Drazics második találatával végleg eldöntötték a meccset a hazaiak.