Ronaldo megint főszerepet vállalt csapata győzelmében - videó

fbl TOPSHOTS Horizontal
Nassr's Portuguese forward #07 Cristiano Ronaldo (R) celebrates his second goal during the Saudi Pro League football match between Al-Nassr and Al-Shabab in Riyadh's Al-Awal Park Stadium on August 29, 2023. (Photo by Fayez Nureldine / AFP)
Vágólapra másolva!
A szaúdi labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Cristiano Ronaldóval felálló al-Nasszr 5-1-re nyert az al-Hazem vendégeként. A portugál klasszis ezúttal egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét csapata győzelméből.

Az ötszörös aranylabdás klasszis csapata meglehetősen gyengén, két vereséggel kezdte a szezont, ám azóta magára talált és egyre jobb formában van, ebben pedig kulcsszerepe van a 38 éves portugál sztárnak, aki négy bajnokin öt gólt lőtt, és kiosztott három gólpasszt.

A negyedikre sem kellett sokat várni, ugyanis a 33. percben egy labdaszerzés után Ronaldóhoz került a labda, majd pazarul tálalt a középen érkező Ghareeb elé, aki elpasszolta a labdát a kapus mellett a hosszúba.

Három perccel később Sadio Mané is megvillant, a Liverpool és a Bayern München korábbi támadója közvetlen közelről talált a kapuba, de a játékvezető les miatt elvette a szenegáli gólját. Az első félidő hosszabbításának nyolcadik percében aztán megduplázta előnyét a rijádi csapat: Brozovic szöglete után az egyik hazai védő éppen Khaibari elé fejelte a labdát, aki kapásból kilőtte a rövid alsó sarkot.

Ronaldo ezúttal két gólpasszal jeleskedett Forrás: AFP/Fayez Nureldine

Muhammed Badammosi 47. percben szerzett góljával visszajött a meccsbe az al-Hazem, de nem sokkal később visszaállt a kétgólos különbség, amiben Ronaldónak ismét főszerep jutott, ugyanis az 57. percben rendkívül önzetlenül passzolt gólhelyzetben Otávio elé, akinek csak az üres kapuba kellett betalálnia.

Sőt, Ronaldo a 68. percben maga is betalált, Ghareeb legurított passzát állítgatás nélkül, nagy erővel bombázta a kapu jobb oldalába.

A 38 éves klasszis elképesztő formában van, legutóbbi három bajnokiján összesen 6 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, ráadásul ezzel a találattal megszerezte pályafutása 850. gólját.

A végeredményt Mané állította be a 78. percben, így az al-Nasszr sorozatban harmadik bajnokiját nyerte, de sikere ellenére maradt a tabella hatodik helyén.