Egy különleges ok miatt aprópénzért távozhat a világ egyik legtehetségesebb focistája

league Nations wedstrijd Nederlands oranje voetbal voetballers Nederlandse voetballer Actie ELFTAL spelers KNVB speler oefenen voetballen oefen Oranjespelers Oranjeleeuwen competition dutch soccer footballers footballer action Eleven players practice play
Xavi Simons már a holland válogatottban is bontogatja a szárnyait
Vágólapra másolva!
A holland futball egyik legnagyobb ígéretének tartott Xavi Simons tavaly nyáron igazolt a Paris Saint-Germintől a PSV Eindhovenhez, ám a szerződése tartalmaz egy különleges záradékot, ami miatt rendkívül olcsón távozhat Dzsudzsák Balázs egykori csapatától.

A Barcelonában nevelkedett holland válogatott középpályás kiemelkedő teljesítményt nyújtott az előző idényben, hiszen 47 meccsen 21 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Ilyen bemutatókkal természetesen az európai topcsapatok figyelmét is felkeltette. A hírek szerint állítólag a Manchester United, az Arsenal, a Tottenham, a Borussia Dortmund és a Lipcse is élénken érdeklődik a 20 éves játékos iránt, aki Jude Bellingham, Jamal Musiala és a magyar válogatott Kerkez Milos mellett jelölt a Golden Boy-díjra, amelyet minden évben a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgó kap.

Xavi Simons már a holland válogatottban is bontogatja a szárnyait Forrás: ANP via AFP/Koen Van Weel

Bár Simonst piaci értékért a mértékadó Transfermarkt 30 millió euróra becsüli, ennél jóval olcsóbban távozhat a nyáron ugyanis a szerződése tartalmaz egy furcsa záradékot, ami csak júliusban aktiválható. Az átigazolási hírekben rendre jól értesült Fabrizio Romano arról számolt be, hogy korábbi klubja,

a Paris Saint-Germain él a futballista visszavásárlási jogával, és mindössze 6 millió euróért visszavinné Párizsba a csodagyereket.

Persze, a végső döntést a játékosnak kell meghoznia.

Simons visszatérésére azonban meglehetősen csekély esély mutatkozik, ugyanis korábban már jelezte, hogy nem szeretne visszatérni a PSG-hez, ahol csak küszködött a játékpercekért, a PSV-nél viszont megtalálta a számításait és kiegyensúlyozott.

Jól érzem magam itt a PSV-nél, szerintem ez a pályán nyújtott teljesítményem is látszik. Ingyenes szerződtem ide, így nincs senki felé kötelezettségem. Én döntöm el, mit szeretnék" – mondta Simons a Mirrornak a szezon elején.