Nagy bajba kerülhet a Juventus, újraindul a nyomozás a klub ellen

fbl Horizontal
A Juventus nagyot küzdött, de vereséggel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól
Vágólapra másolva!
Nem múltak el a viharfelhők a Juventus környezetébe, ugyanis azt követően, hogy áprilisban az olasz sportdöntő-bíróság a tisztázta a klubot, majd november végén a teljes vezetőség távozott, most részben újrakezdődik a pénzügyi szabálytalanságok miatt indított nyomozás.

Az élvonalban (Serie A) szereplő klubokat felügyelő bizottság még jó egy évvel ezelőtt emelt vádat a Juventus mellett további tíz klub (vannak köztük alacsonyabb osztályú csapatok is), valamint 59 személy ellen pénzügyi szabálytalanságok és az átigazolások körüli homályos ügyek miatt.

Egy április döntés minden vádlottat tisztázott, köztük Andrea Agnellit, a Juventus, és Aurelio De Laurentiist, a Napoli elnökét is. Most azonban az olasz szövetség (FIGC) jelentése szerint a szövetségi ügyészség újra elővette a "Prizma" művelet íratait, és úgy néz ki, hogy találtak még tisztázatlan részleteket. Ennek nyomán részben megsemmisíthetik az ítéleteket, és új vizsgálatot rendelnek el a 11 klub, valamint 52 további magánszemély ellen.

Az ügyéeszek szertnék meghallgatni a Juve korábbi elnökét, Andrea Agnellit is, aki november végén a torinói klubot irányító felügyelőbizottság valamennyi tagjával együtt lemondott.

A torinóiak azért vannak bajban, mert mint kiderült hamis adatokkal dolgozott az átigazolási piacon, hogy így növelje a klub értékét, valamint olyan összegek is bekerültek a könyvlésbe, amelyek a valóságban soha nem jutottak el a címzettekhez.