Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-válogatottat irányító Tite kihirdette a katari labdarúgó-világbajnokságra készülő 26 fős keretét keretét. A csapat két legidősebb tagja a 39 éves Dani Alves és a 38 éves Thiago Silva. A keret legnagyobb kimaradója a Liverpool támadója, Roberto Firmino.

A 31 éves Firmino remek formában futballozik az őszi szezonban, 19 meccsen nyolc gólja és négy gólpassza van, ezzel Mohamed Szalah után a Liverpool második legeredményesebb játékosa.

A keret tagja lesz viszont a Manchester United jobb oldali támadója, a nyáron 95 millió euróért igazolt Antony, aki a családjával nézte a kerethirdetést, majd amikor megtudta, hogy utazhat Katarba, elérzékenyült.

Az előző tornán negyeddöntős brazilok a vb G csoportjában a szerbekkel, a svájciakkal és a kameruniakkal találkoznak a jövő vasárnap rajtoló viadalon.

A brazil válogatott kerete:
Kapusok: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)
Védők: Dani Alves (Unam Pumas), Danilo (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla) Bremer (Juventus), Militão (Real Madrid), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Thiago Silva (Chelsea)
Középpályások: Casemiro (Manchester United), Ribeiro (Flamengo), Bruno Guimarães (Newcastle United), Fabinho (Liverpool), Fred (Manchester United), Lucas Paquetá (West Ham United)
Támadók: Antony (Manchester United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar (Paris Saint-Germain), Pedro(Flamengo), Raphinha (Barcelona), Rodrygo (Real Madrid), Richarlison (Tottenham), Vinicius Junior (Real Madrid).