Szexuális zaklatással vádolják a Francia Labdarúgó Szövetség elnökét

Horizontal HEADSHOT FOOTBALL PORTRAIT-AMERICAN SHOT
French Football Federation (FFF) President Noel Le Graet walks along the pitch prior to the UEFA EURO 2020 round of 16 football match between France and Switzerland at the National Arena in Bucharest on June 28, 2021. (Photo by FRANCK FIFE / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
70 nappal a katari labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt újabb botrány rázta meg a francia labdarúgást. Most éppen Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke került a célkeresztbe, akit szexuális zaklatással vádolnak.

A So Foot című magzin hat oldalon keresztül tárta fel azokat a visszásságokat és üzelmeket, amelyek a Francia Labdarúgó Szövetségben zajlottak. A középpontban pedig az elnök, Noël Le Graët viselkedése és szexbotránya szerepel.

Számos tanúvallomás szexista üzeneteket idéz, amelyeket Noël Le Graët elnök küldött a szövetség több fiatal női alkalmazottjának, akik névtelenül tanúskodnak. Az egyikük azt mondta, hogy az elnök egyszerűen nem bírt magával, ha meglátott egy fiatal, csinos nőt. A sportvezető különféle szexuális tartalmú sms-ekkel bombázta a dolgozókat. Az egyikben azt írta, hogy "úgy bevinnélek az ágyamba." Vagy: "Gyere vacsorázni a házamba ma este, én nagyon szeretem a szőkéket."

Az elnök többször is leírta, hogy neki a szőke lányok jönnek be a leginkább. Noël Le Graët 2011 óta vezeti a francia szövetséget. „Mindenki tudja, ez már 10 éve így van" – számolt be egy szemtanú, és közölte hogy több nő végül azért távozott a szövetségből, mert szexuálisans zaklatták őket. Egy, korábban a szövetségben dolgozó nő plasztikusan így fogalmazta meg a véleményét:

Forrás