Közel 200 millió forintért kelt el egy Messi-kártya

Lionel Messi argentin válogatott
Argentina's Lionel Messi celebrates after scoring against Uruguay during the South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at the Monumental stadium in Buenos Aires, on October 10, 2021. (Photo by ALEJANDRO PAGNI / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem kevesebb mint 522 ezer dollárért (körülbelül 182 millió forint) talált gazdára egy aukción az a sportkártya, amely az argentin labdarúgás kiemelkedő egyéniségét, a jelenleg a Paris Saint-Germainben játszó Lionel Messit ábrázolja válogatott mezben.

Az Olé című Buenos Aires-i sportlap beszámolója szerint az árverést online tartották, a legmagasabb összeggel licitáló vevő nevét nem közölték. Összesen tíz ilyen kártyát bocsátottak ki 2013-ban, amelyen az időközben hétszeres aranylabdássá előlépett Messi azt a mezt viseli, melyben az argentin válogatott tagjai játszottak a 2014-es világbajnokságon.

A dél-amerikai ország nemzeti együttese a brazíliai vb-n bejutott a fináléba, ahol 1-0-ra kikapott a németektől. A torna legjobb játékosának Messit választották.

A világsztár csatárt ábrázoló sportkártyák egyikéért sem fizettek korábban annyit, mint a most elkeltért.