A Bundesliga-játékosok szerint a Bayern München sztárfocistája volt az év csalódása

fbl Horizontal
Bayern Munich's German midfielder Joshua Kimmich reacts during the UEFA Super Cup football match between FC Bayern Munich and Sevilla FC at the Puskas Arena in Budapest, Hungary on September 24, 2020. (Photo by BERNADETT SZABO / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő játékosok Robert Lewandowskit, a Bayern München lengyel csatárát választották a világ legjobb futballistájának. A bajorok sztárja, Joshua Kimmichet szavazták meg az év csalódásának.

A Kicker című német sportnapilap 234 Bundesliga-játékost kérdezett meg, 43,2 százalékuk látta úgy, hogy a müncheniek gólvágója volt az elmúlt év legjobbja. A második helyen Mohamed Szalah, a Liverpool egyiptomi támadója végzett, míg a harmadik a hetedik Aranylabdáját az év végén elnyerő argentin Lionel Messi lett.

Az edzők rangsorában a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp diadalmaskodott (34,6), megelőzve a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea kispadján ülő, ugyancsak német Thomas Tuchelt (24,8), valamint az angol bajnok Manchester City vezetőedzőjét, a spanyol Josep Guardiolát.

A Bundesliga-játékosok 67,9 százaléka szerint az angol Premier League a világ legerősebb bajnoksága.

Joshua Kimmich lett az év csalódása Forrás: AFP/Bernadett Szabo

Joshua Kimmichet, a Bayern München német válogatott középpályását szavazták meg az év csalódásának. Az eredmény vélhetően nem a pályán nyújtott teljesítményének szól, jóval inkább annak, hogy előbb kételyeket fogalmazott meg a koronavírus elleni oltással kapcsolatban, majd november eleje óta kényszerpihenőn van két karanténidőszak miatt és mert megfertőződött, ennek következtében pedig tüdőproblémái vannak.