"Könnyű, nem nagy ügy": Marco Rossi a közösségi oldalon trollkodott az NL-sorsolás után

Magyarország, San Marino, válogatott, labdarúgó-válogatott, világbajnoki-selejtező, labdarúgás, 2021.11.12., Budapest
Hungary's Italian coach Marco Rossi reacts from the sidelines during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group I football match Hungary v San Marino in Budapest, Hungary on November 12, 2021. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnok olasz csapattal is azonos csoportba került a Nemzetek Ligája 2022/23-as idényének csütörtöki sorsolásán. A sorsolást követően a magyar nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, Marco Rossi humoros kedvében volt.

Az olasz szakember ugyanis különböző, az olasz válogatottal folglakozó közösségi oldalra olyan kommenteket írt, hogy

"Könnyű", illetve "Nem nagy ügy".

Marco Rossi humoros kedvében volt a sorsolást követően Forrás: Origo
Marco Rossi a közösségi oldalon trollkodott Forrás: Origo

Az első négy fordulót június 2. és 14. között rendezik, míg az utolsó két körre szeptember 22. és 27. között kerül sor. Az A divízióból a négy csoportgyőztes a négyes fináléban szerepelhet a végső sikerért, míg a négy csoportutolsó kiesik a másodosztályt jelentő B divízióba.

A Nemzetek Ligája alapján ezúttal is ki lehet jutni majd a 2024-es, németországi Eb-re - ahogy a magyarok is tették -, de ennek pontos kritériumait még nem közölte az UEFA. Várhatóan még a sorozat júniusi rajtja előtt megszületik erről a határozat.