Házkutatást tartott a rendőrség a Manchester United korábbi sztárjánál

Horizontal
Manchester United's Brazilian midfielder Anderson (L) vies with Chelsea's Portuguese midfielder Deco during the English Premier League footbal match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on November 8, 2009. AFP PHOTO / Ian Kington FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. (Photo by IAN KINGTON / AFP)
Vágólapra másolva!
Házkutatást tartott a Rio Grande do Sul-i rendőrség a Manchester United és a brazil válogatott korábbi játékosának, Andersonnak az otthonában.

A helyi államügyész a "Criptoshow" művelet részeként rendelte el az intézkedést, amely egyébként nem csak az egykori focistát érinti. A vád szerint Anderson tagja egy olyan bűnszervezetnek, amely mintegy 35 millió dollár értékben követett el csalást kriptovalutával, konkrétan BitCoinnal.

Anderson Porto Alegre-i otthonát csütörtökön vizsgálták át a rendőrök, akik lefoglaltak egy számítógépet.

A jegyzőkönyv szerint a játékos végig együttműködött a hatóságokkal, beismerte, hogy tagja a szervezetnek, azt viszont nem tudta, hogy a cég, amelynek befektetője, pénzmosásra és költségvetési csalásra használja a BitCoint.

Anderson négy éve foglalkozik kriptovalutákkal, 2019-ben pedig komolyabb tételben fektetett BitCoinba. A 32 éves exjátékos ellen egyelőre nem emeltek vádat.