Vágólapra másolva!
A hamarosan 38 éves Alessandro Del Piero egy olasz lapnak adott interjújában elárulta: a valaha volt legjobb Juventus-játékosnak Zidane-t és Baggiót tartja, és nem kizárt, hogy Ausztráliában marad.

A Corriere della Sera olasz napilap újságírója az interjú elején leszögezte: nem igaz, hogy beképzelt, túl komoly vagy félénk lenne Del Piero. A labdarúgó, aki jelenleg Ausztráliában játszik, körültekintő, mágnesként vonzó személyiség, igazi Skorpió - írja az újság.

A Juventus volt csatára, aki szeptember 5-én igazolt két évre a Sydney FC-hez, önmagáról, családjáról és volt csapatáról beszélve elmondta, nehéz volt nem kimutatnia meghatódottságát a csapatával május 13-án játszott utolsó mérkőzésen, amelyet a torinói szurkolótábor őt éltető ovációja szakított félbe.

"Mélyen megérintett, de igyekeztem nem elérzékenyülni. Tudom, hogy jelentős dolgokat vittem véghez, megvalósítottam az álmomat. Ha tudatában vagy annak, mekkora szerencséd van, könnyebben tudod kezelni a sikereket is" - magyarázta Del Piero. Hozzátette, sokan hidegnek, zárkózottnak tartják, de ő mindig úgy érezte, nem lehet teljesen önmaga. Sportolóként és közéleti személyiségként mindig példamutató magatartással próbált a fiatalok felé fordulni. "Az általam szeretett sportolók is így viselkedtek" - hangoztatta.

Ami a Juventusszal 19 év után bekövetkezett szakítást illeti, Del Piero kijelentette: lezárta a vitákat, és semmit nem sír vissza. "Ötéves korom óta számomra csak a foci létezett" - mondta.

A hozzá legközelebb álló edzőnek Marcello Lippit nevezte meg, a Juventus valaha volt legjobb játékosának pedig Zinedine Zidane-t és Roberto Baggiót tartja. Saját legszebb góljaként pedig azt említette, melyet Zidane passzából egy Juventus-Brescia meccsen rúgott.

A november 7-én 38 éves Del Piero elmondta, régebben úgy képzelte, előbb-utóbb visszavonul, de most úgy érzi, a labdarúgáshoz testtel-lélekkel kötődik. "Nem kizárt, hogy Ausztráliában maradok" - jegyezte meg.

Del Piero 705 mérkőzést játszott a Juventus, 91-t az olasz válogatott színeiben, Ausztráliában eddig négyszer lépett pályára. A torinói klub futballistájaként 289 gólt rúgott, a válogatottban 27-et, Sydneyben eddig háromnál jár.

A Juventusszal négy olasz bajnoki címet, négy olasz Szuperkupát, egy olasz kupát, egy Bajnokok Ligáját nyert, tagja volt a 2006-ban világbajnok olasz válogatottnak.