Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Véget ért a BLAST Rising a Budapest Five számára

Vágólapra másolva!
A BP5 egy győzelem után megtorpanni látszott a BLAST Rising bajnokságon, és sorra bukta a meccseket. Viszont egy lehetetlen helyzetből sikerült újra felemelkednie: hétfőn kettőből kettőt kellett megnyernie ahhoz, hogy versenyben maradhasson. Aztán pedig szerdán már egyenes kieséses szakaszban kellett helyt állnia a fiúkak.

Hétfőn nemcsak a török Sangal Esports és a román Nexus Gaming csapatával mértük össze erőnket, hanem csapatunk egyik tagja, Torzsi születésnapját ünnepelte, valamint egy új játékos debütált nálunk, a holland Fashr.

A Sangallal elsőként a Mirage pályán csaptunk össze, ahol védekezőként kezdtünk.

Az első három kört egyből behúztuk, de aztán kiegyenlítettek a törökök, sőt át is vették a vezetést. 6-6 után azonban begyújtottuk a rakétákat, és 9-6-ra vittük az első félidőt. A második félidőben már mi támadtunk, és a törököknek nem ment igazán a védekezés: egyszer csak 15-8 lett az állás a javunkra. Innen már csak 1 pont választott el minket a győzelemtől, de a törökök nem adták könnyen magukat, egészen 15-12-ig feljöttek, de aztán megtörtént, aminek meg kellett.

Az első etap 16-12-vel zárult, összesítettben 1:0 a Budapest Five-nak.

A második pálya a Dust2 volt, ahol szintén védekezőként kezdtünk, és szintén 9-6-ra vittük az első félidőt. A térfélcsere után 9-9-re feljöttek a törökök, de aztán ismét beindultunk, és végül 16-10-re hoztuk a második félidőt. Ezzel 2:0-ra győzedelmeskedett a Budapest Five a Sangal Esports ellen, szép volt fiúk!

Az összecsapásnak 18 órakor lett vége, a következő pedig már 18:30-kor kezdődött is, úgyhogy a srácoknak nem volt sok idejük a pihenésre.

Este a román Nexus Gaming került terítékre, a Budapest Five-ot pedig továbbra is a tiszteletbeli magyarnak fogadott Fashr erősítette. Az első pálya a Train volt, ahol mi kezdtünk védekezőként. Kiegyenlített küzdelem után, akár hiszitek, akár nem, a mai napon már harmadjára 9-6-ra nyertük az első félidőt. A 2. félidőben aztán mi támadtunk, de még hogy! Ellentámadást nem tűrő módon 16-7-re győztük le a románokat, így összesítésben 1:0 volt a Budapest Five-nak.

Ezek után következett az Overpass pálya,

ahol mi támadtunk az első félidőben. 5-0-ig nem találták a helyüket a románok, utána viszont összeszedték magukat, ám végül – ki nem találjátok – 9-6-tal zártuk az első félidőt! A másodikban aztán mi védekeztünk, méghozzá olyan jól, hogy a románok leragadtak a 6 pontnál, a végeredmény 16-6 lett a javunkra.

A rájátszásban

Ezek után szerdán folytattuk a versenyt, immár egyenes kieséses szakaszban, szóval csakis a győzelem volt elfogadható, ami egyben bejutást is jelentett a legjobb 8-ba. Ellenfelünk a svéd/norvég Apeks volt.

Ami pedig pikáns ízt adott az összecsapásnak: az Apeks-ben az a kreaz kapott helyet, aki 2019 szeptembere és novembere között BP5 játékos volt.

Az első pálya a Mirage volt, ahol mi kezdtünk támadóként, a norvég/svéd csapat pedig védekezőként. Sikerült 5-1-re elhúznunk, de aztán ellenfeleink begyújtották a rakétákat és egészen 6-6-ra felhozták az állást. Az első félidőt aztán 8-7-es vezetéssel zártuk, következhetett a szerepcsere, ami sajnos nem nekünk kedvezett: a második félidőben az Apeks átvette a vezetést, és sokáig meg is őrizte azt, de nem hagytuk magunkat, és 14-10-ről FORDÍTOTTUNK!

Uraim, hölgyeim, 16-14-re megnyertük az első etapot, Budapest Five vs. Apeks 1:0!

A következő pálya az Overpass volt, ahol mi kezdtünk védekezőként, és az Apeks egészen 4-0-ig vitte az első félidőt, de akkor összekaptuk magunkat, és feljöttünk egészen 8-7-re. A második félidőben már mi támadtunk, pár kör után pedig átvettük a vezetést, és egészen 14-9-re elhúztunk. 14-12-re fel tudtak jönni, aztán 15-12 lett az állás. Ekkor minket 1, azaz egy pont választott el minket a győzelemtől, és a legjobb 8 közé jutástól.

Ezt viszont nem hagyta az Apeks, és 15-15-re egyenlítettek!

Ekkor hosszabbítás következett, mi továbbra is támadtunk. Az Apeks egyből be is húzott 3 kört, 18-15-re elhúztak. Ekkor szerepcsere következett, mi védekeztünk, ők támadtak, és ezt is sikeresen megugrották: 19-15-re megnyerték a második etapot, Budapest Five – Apeks 1:1!

A harmadik, és egyben utolsó, mindent eldöntő küzdelem a Dust2-n zajlott, ahol védekezőként kezdtünk. Valami viszont történhetett a fiainkkal, ugyanis a svéd/norvég vikingválogatott 13-2-re döngölt minket a földbe az első félidőben.

A szerepcsere után mi támadhattunk, de a játékkép sajnos nem változott: végül 16-3-ra kaptunk ki, ezzel véget ért a Budapest Five BLAST Risingos szereplése, az Apeks pedig a legjobb 8 közé jutott.

Szomorkodásra azonban semmi ok, a Budapest Five becsülettel harcolt, és már meghívást is kapott egy másik nemzetközi versenyre, a 7000 eurót kínáló Absolute Masters első szezonjába. Fel a fejjel, hajrá fiúk!

Mindent egy helyen az Eb-ről