Vágólapra másolva!
Az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében a címvédő és a világranglista második helyén álló Carlos Alcaraz két játszmában búcsúztatta a világranglista 58. Marozsán Fábiánt.

A két teniszező eddig csak egyszer találkozott, akkor viszont Marozsán Fábián világszenzációt okozott, ugyanis a magyar játékos tavaly májusban legyőzte az akkor még világelső Alcarazt a római tenisztornán. 

Marozsán Fábián tavaly világszenzációt okozott Alcaraz legyőzésével
Fotó: AFP

Marozsán a keddi erőpróbáról úgy vélekedett, hogy alighanem teljesen más meccs lesz, mint tavalyi, amikor salakon az év meglepetését okozta.

„Egyrészt ismer már engem, és biztosan készül rám. Másrészt kemény pályán nem lehet annyira variálni a játékot, például szögeket ütni vagy ejteni.

 Itt most bum-bum tenisz lesz, erőből fogunk játszani, és ha valaki ezen a borításon mentálisan vagy fizikálisan lassú, akkor könnyen elmennek az ütések, mert nagyon kevés az idő

 – mondta az MTI-nek a 24 éves magyar játékos, aki elárulta azt is, hogy ő még csak nem is edzhet a centerpályán, ahol Alcaraz a meccseit vívja, úgyhogy teljesen új lesz neki a környezet.

A találkozón ahogy az várható volt, a 20 éves Alcaraz mindenhonnan tüzelt, és kiszorított helyzetből is próbálta kontrollálni a játékot. A 24 éves Marozsán Fábián azonban állta a sarat, figyelt az adogatásaira, de 3:3-nál kisebb hullámvölgybe került, és a murciai teniszező brékelőnyt harcolt ki. Alcaraz nem lassított, 3:5-nél ismét elvette a bizonytalankodó Marozsán szerváját, és 41 perc elteltével hozta a szettet.

BNP Paribas Open 2024 - Day 8
Alcaraz visszavágott Marozsánnak a tavalyi vereségért
Fotó: Getty Images via AFP

A címvédő a folytatásban is óriási magabiztossággal irányított, bődületes tenyereseivel folyamatosan "tolta le" Marozsánt a pályáról, és 2:3-nál ismét brékelt. A magyar játékos 2:4-nél jutott először bréklabdákhoz, de riválisa mindkettőt hárította, és 2:5 után már nem volt visszaút. A találkozó 1 óra 15 percig tartott. 

Marozsán a 2023-as római és sanghaji verseny után harmadszor jutott a 16 közé 1000-es tornán.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Carlos Alcaraz (spanyol, 2.)-Marozsán Fábián 6:3, 6:3