Új Grand Slam-döntőse lesz a női Roland Garrosnak

tenisz, Roland Garros, Cori Gauff
US' Coco Gauff watches the ball as she plays a return to US' Sloane Stephens during their women's singles match on day ten of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Philippe-Chatrier in Paris on May 31, 2022. (Photo by Christophe ARCHAMBAULT / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai tinitehetség, Cori Gauff továbbra is szettveszteség nélkül menetel Párizsban, a négy között az olasz Martina Trevisan lesz az ellenfele.

Ugyan az első játszmában 5-4-nél nem tudta hozni az adogatását a tizennyolc éves Gauff, végül könnyed, 7-5, 6-2-es győzelmet aratott a Roland Garros negyeddöntőjében honfitársa, Sloane Stephens ellen. A 2019-es wimbledoni tenisztornán felfedezett amerikai életében először jutott be Grand Slamen a legjobb négy közé.

Gauff tovább menetel szettveszteség nélkül Párizsban Forrás: AFP/Christophe Archambault

Ellenfele a szintén először GS-elődöntős Martina Trevisan lesz, aki a második szettet mérkőzéslabdáról még elveszítette a tavalyi US Open döntőse, Leylah Fernandez ellen, végül a döntő játszmában ismét összeszedte magát, és 6-2, 6-7, 6-3-ra tudott győzni. A huszonnyolc esztendős olasz teniszezőnek szintén egy párizsi negyeddöntő volt az eddigi legjobb eredménye, most pedig lényegében a semmiből táltosodott meg májusra, hiszen a Roland Garrost felvezető rabati tornát is ő tudta megnyerni.

Kettejük elődöntőjét csütörtökön rendezik, a francia nyílt teniszbajnokság mai egyes programjából még két férfi mérkőzés van hátra: Alexander Zverev Carlos Alcarazzal, este pedig Novak Djokovics Rafael Nadallal csap össze.