Kiderült, melyik magyar teniszező vívja az első meccset az ausztrálok elleni Davis Kupa-selejtezőn

PIROS Zsombor; MILLMAN, John
Torino, 2021. november 27. Piros Zsombor az ausztrál John Millman ellen játszik a tenisz Davis-kupa torinói döntőjében, a D csoport első fordulójának Magyarország-Ausztrália mérkőzésén 2021. november 27-én. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
Vágólapra másolva!
Piros Zsombor vívja az első mérkőzést pénteken a Sydneyben megrendezendő Ausztrália-Magyarország tenisz Davis Kupa-selejtezőn.

A város kikötőjében tartott csütörtöki sorsoláson eldőlt, hogy a világranglistán 246. magyar játékos ellenfele a 34. helyezett Alex de Minaur lesz magyar idő szerint 7 órától, majd Fucsovics Márton (36.) következik, aki Thanasi Kokkinakisszal (96.) csap össze. Szombaton magyar idő szerint hajnali 3-kor a páros mérkőzéssel folytatódik a csata, melyre Fucsovicsot és Marozsán Fábiánt jelölte Nagy Zoltán kapitány, míg a túloldalon Lleyton Hewitt a John Peers, Luke Saville kettősben bízik. Utóbbi játékos első DK-fellépésére készül, Peers azonban 2016 óta minden párharcban párosozott. A szombati egyéni mérkőzéseken Fucsovicsra De Minaur, míg Pirosra Kokkinakis vár.

Piros Zsombor lép először pályára Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Nagy Zoltán megbízott szövetségi kapitány keretében az első számú játékos Fucsovics Márton (35.), mellette Piros Zsombor (240.), Marozsán Fábián (363.), Valkusz Máté (439.) és Fajta Péter (567.) a csapat tagja. Utóbbi novemberben a torinói döntőn már ott volt a válogatottal, hivatalosan azonban most nevezték először, és ha pályára lép, ő lesz a magyar DK-történelem 64. játékosa.

A 28-szoros Davis Kupa-győztes ellenfélnél Lleyton Hewitt kapitány Alex de Minaurt (30.), Alexei Popyrint (90.), a Nick Kyrgiosszal párosban nemrég Australian Open-győztes Thanasi Kokkinakist (99.), Luke Saville-t (724.) és John Peerst (párosban 12.) hívta be.

A 10 500 férőhelyes Ken Rosewall Arenában megrendezendő csata győztese részt vehet a DK-döntő szeptemberi csoportküzdelmeiben - ahonnan a legjobbak a novemberi negyeddöntőbe kerülnek -, míg a vesztes szeptemberben osztályozót vív a világcsoportban maradásért.

A magyar csapat 1995-ben egy emlékezetes csatában 3-2-re legyőzte az ausztrálokat a budapesti Kisstadionban, tavaly a torinói DK-döntőn viszont a rivális bizonyult jobbnak 2-1-re.