Vágólapra másolva!
Az amerikai tornasport emberkereskedőjének nevezett szexuális zaklató, John Geddert néhány órával az után ölte meg magát, hogy kiderültek az üzelmei.

John Geddert 24 váddal szembesült, s tudta, hogyha ezeket bebizonyítják, élete végéig börtönbe kerül. Az Eaton megyei bíróságon csütörtökön kellett volna megjelennie, de megölte magát. Holttestét a 96-os autópálya melletti egyik pihenőhelyen találták meg.

A 96-os államközi autópálya egyik pihenőhelyén találták meg John Geddert holttestét Forrás: AFP/Jeff Kowalsky

"Ez egy tragikus történet tragikus vége minden érintett számára" - mondta Dana Nessel, Michigan állam főügyésze. A főügyész korábban azt is bejelentette, hogy Geddert ellen több rendbeli bűncselekmény miatt indítottak vádat. Szexuális erőszak, kényszerítés, emberkereskedelem, ezek voltak a fő vádpontok.

John Geddert a 2012-es londoni olimpián az amerikai női tornászcsapat vezetőedzője volt. Régóta kapcsolatban állt a csapat orvosával, a jelenleg is börtönben lévő Larry Nassarral is. Geddert azzal vádolták, hogy pénzt keresett a fiatal lányok kényszerítésével, és rendszeresen zaklatta őket.

John Geddert, az amerikai női tornászcsapat edzője a 2012-es londoni nyári olimpián Forrás: AFP/-

Az extrém fizikai bántalmazás többször szexuális erőszakkal párosult. Az áldozatok a mai napig szenvednek és rettegnek, mert nem tudják elfelejteni mindazt, ami velük történt" - mondta a főügyész, Dana Nessel.

Forrás

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegélyszámot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegélyszáma: 116-111.