Orbán Viktor is kihagyja a FINA-gálát

Orbán Viktor Lausanne, 2015. április 16.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Julio César Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezéséről szóló megállapodás aláírásán a svájci Lausanne-ban 2015. ápri
Lausanne, 2015. április 16. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Julio César Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke a 2017-es vizes világbajnokság budapesti rendezéséről szóló megállapodás aláírásán a svájci Lausanne-ban 2015. április 16-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta csütörtökön Julio C. Maglionét, a FINA elnökét, Cornel Marculescut, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatóját és Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség elnökét.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője elmondta, hogy a FINA vezetése tájékoztatást adott a 2017-es vizes vb előkészületeiről és a FINA díjátadó gálájáról, amely vasárnap lesz Budapesten.

„Sajnálattal, de megértéssel vették tudomásul, hogy Orbán Viktor hivatalos indonéziai útja miatt nem tud ott lenni a gálán” - tette hozzá Havasi Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök és Julio César Maglione, a FINA elnöke Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Korábban kiderült, hogy Hosszú Katinka és Cseh László sem lesz ott a FINA-gálán, ahol az év legjobb úszóit díjazzák. Az Euro Meet úszófesztivál honlapja szerint a két klasszis január 29-31. között a luxemburgi viadalon szerepel.